Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 11. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Jön az eső, de csak pár fokot hűl a levegő.

Jön az eső, de csak pár fokot hűl a levegő.

Kezdetben túlnyomóan felhős, borongós időre, többfelé esőre kell számítani. Délután azonban délen és délkeleten több helyen felszakadozhat a felhőzet és bújhat elő a nap.

Vasárnap Ezeken a tájakon záporokra, néhol zivatarokra, máshol esőre készülhetünk. A délies szél az Alföldön erős, délkeleten viharos lesz. Hajnalban 5 és 13 fok között alakulnak a minimumok, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Hétfőn reggel még sok felhő lesz felettünk. Főként a középső tájakon és a Dunántúlon várható még eső, zápor. Délután pedig még elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, de ekkor már több helyen szakadozottá válik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elsősorban északnyugaton lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél. Hajnalban 2-6, napközben 8-16 fok várható, keleten lesz melegebb.

Kedden délelőtt fokozatosan kitisztul az ég, délután pedig már többórás napsütésre számíthatunk. Kisebb eső, záporok keleten fordulhatnak elő az időnként megnövekvő felhőzetből. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 8-13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán túlnyomóan napos időre számíthatunk, említésre méltó csapadék sehol sem lesz. Mérséklődik a légmozgás, már csak keleten élénkülhet meg az északi szél. Hajnalban már visszatérhetnek a fagyok, délután pedig 7-13 fok valószínű.

Csütörtökön ismét megnövekszik a felhőzet és több helyen alakulhat ki eső, az északi hegycsúcsokon akár havas, havazás is. Nem lesz jelentős a légmozgás. A többfelé fagyos reggel után délután 0, 10 fok közötti maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás várható, emiatt megterhelő napra készülhetnek a frontérzékenyek.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, szédülés, alvászavarok.

Keringési problémák, vérnyomás-ingadozás.

rosszullét, nehézlégzés is kialakulhat.

Nagy lesz az infarktusveszély.

A többfelé szeles idő miatt tovább erősödhet a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban és a szeles időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap már többfelé kell esőre, záporokra, néhol zivatarokra készülni, így az ország nagy részén vizes, nedves útviszonyokra számíthatunk.

Intenzívebb záporok, zivatarok során hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és viharos széllökések is előfordulhatnak.

Zivataroktól függetlenül az Alföldön többfelé erős, délkeleten viharos lökések kísérhetik a déli szelet, ami miatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Keleten, délkeleten több helyen lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok, itt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.