Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 08. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Marad a februári tavasz.

Marad a februári tavasz.

Kezdetben sok lesz a felhő fölöttünk, majd napközben nyugat, délnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap.

Csütörtökön Kisebb eső, egy-egy zápor reggel, reggel főként északon, északkeleten, majd az esti órákban északnyugaton fordulhat elő. Többfelé élénk, délen erős lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 0, +8 fok várható, délután az ország nagy részén pedig 11-17 fokot mérhetünk, de az északkeleti határ közelében ettől pár fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken enyhe, általában erősen felhős, borongós időre van kilátás, több helyen előfordulhat kisebb eső. Erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet a délnyugati, déli szél. Kora reggel 3-9, napközben 9-17 fok várható.

Hétvégén is a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövid napos időszakok lehetnek. Szombaton elszórtan, vasárnap több helyen fordulhat elő eső, zápor, vasárnap esetleg az ég is megdörrenhet. A hajnalok kifejezetten enyhék lesznek sokfelé 10 fok körüli minimumokkal, napközben pedig szombaton 11-16, vasárnap 9-17 fokra számíthatunk.

Hétfőn is marad a tavaszias idő, változékony felhőzetre, elszórtan záporokra kell készülni, de hazánk keleti felén akár zivatarok is kialakulhatnak. Szeles időre, 10-16 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front ugyan nem lesz felettünk, de az ország nagy részén az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

Az északkeleti tájakon ugyanakkor gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatnak az ott élők, náluk fejfájás, migrén jelentkezhet.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

A napos tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön reggel főleg az ország északi, északkeleti felén fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd az esti órákban északnyugaton találkozhatunk csapadéktól nedves útszakaszokra.

Napközben alapvetően száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Többfelé élénk, délen erős lehet a nyugati-délnyugati szél, amely ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.