Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 27. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles szombat!

Szeles szombat!

Éjjel többfelé számíthatunk esőre, de az ország északkeleti harmadán helyenként átmenetileg ónos eső, havas eső, kisebb havazás is előfordulhat.

Szombaton rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de keleten, északkeleten helyenként kisebb eső, futó zápor kialakulhat. Az északnyugati szél feltámad, sokfelé kell erős, viharos széllökésekre számítani. Hajnalban -3 és +4, délután 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre készülhetünk, de keleten és a Dunántúl déli felén lesznek felhősebb tájaink is. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol keleten fordulhat elő átmenetileg jelentéktelen eső, reggel esetleg kisebb havas eső. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Reggel sokfelé fagyni fog. A csúcshőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de lehetnek tartósabban párás, köd tájaink. Csapadék nem várható. Északnyugaton előfordulhatnak élénk déli-délkeleti széllökések. Országszerte fagyos lesz a reggel, délutánra pedig 3 és 8 fok közé melegszik a levegő.

Kedden és Szerdán szinte mindenhol fagyos lesz a reggel, többfelé pára-, illetve zúzmarás köd képződhet. Napközben ezek nagy része feloszlik, de lesznek tartósabban ködös országrészek is. A ködmentes tájakon kedden sok napsütésre van kilátás, viszont szerdán már többfelé takarhatják felhők a napot. Számottevő csapadék sehol sem várható, azonban a ködös tájakon szitálás előfordulhat. Kedden a Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lehet a délkeleti szél, majd szerdán már nem lesz jelentős a légmozgás. Délutánonként 3-8 fokra számíthatunk, de a tartósabban ködös helyeken fagypont közelében maradhat csak a csúcshőmérséklet.

Éjjel északkeleten havazhat

Az éjszakai órákban helyenként északkeleten kisebb havazás kialakulhat, de csak pár centiméternyi hó hullhat, mely szombaton el is olvad majd. Szombaton napközben havazás sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, így felerősödhetnek a fejfájásos, a görcsös, valamint az ízületi jellegű panaszok.

Keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A szeles idő hatására tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, de a napos tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk melegen, ugyanis könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Péntek éjjel többfelé számíthatunk esőre, de az ország északkeleti harmadán helyenként átmenetileg ónos eső, havas eső, kisebb havazás is előfordulhat.

Majd szombaton még keleten, északkeleten alakulhat ki helyenként kisebb eső, futó zápor.

Az érintett tájakon fel kell készülni vizes, csúszós, kezdetben néhol síkos, havas, esetleg jeges utakra is.

Az északnyugati szél feltámad, sokfelé kell erős, viharos széllökésekre számítani, melyek jelentős mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén viszont több órára kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a fagyos tájakon érdemes lesz több időt fordítani járművünkre indulás előtt.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.