Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 26. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Csendesedik a szél!

Csendesedik a szél!

Kezdetben sok lesz a napsütés. Nyugaton és eleinte északkeleten lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon gyenge eső, reggel északkeleten néhol ónos eső is előfordulhat.

Pénteken Délután aztán északnyugat felől frontfelhőzet, estétől csapadék érkezik. Késő este és éjszaka nagyrészt esőre számíthatunk, de északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. A középső országrészben élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban -3, +2, délután 4-10 fokot mérhetünk.

Szombaton a Dunántúlon derült, napos idő várható, a Dunától keletre a több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulásokra készülhetünk. Keleten, északkeleten a délutáni, kora esti órákban elszórtan zápor, hózápor kialakulhat. Sokfelé erős, a Duna mentén, a Dunántúl északi-északkeleti részén és a hegyekben viharos lesz az északnyugati szél. Kora reggel -3, +3, délután 4-10 fok várható.

Vasárnap sok napsütésre készülhetünk, csak keleten lehet időnként több felhő az égen, de számottevő csapadék nem várható. Itt és a Bakonyban még élénk, délelőtt erős lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Hétfőn és kedden országszerte fagyos lesz a reggel, többfelé pára-, illetve zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Napközben ezek nagy része feloszlik, az ország nagy részén napos, száraz idő jön. Délutánonként 3-9 fokra számíthatunk.


Szombat hajnalban északkeleten havazhat

Pénteken nem várható havazás, legfeljebb hajnalban északkeleten, napközben nyugaton alakulhat ki helyenként gyenge eső. Péntek estétől egy melegfront hoz többfelé esőt, de éjjel az északkeleti csücsökben havas eső, hó is hullhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken egyre többfelé melegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, fáradékonyság, bágyadtság jelentkezhet, kialvatlanabbnak érezhetjük magunkat.

Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

A melegfront felhőzetének érkezése előtt az ország nagy részén több órára kisüt a nap, a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Péntek hajnalban északkeleten gyenge esőtől, néhol ónos esőtől lehetnek csúszósak, síkosak az utak, napközben pedig nyugaton fordulhat elő néhol gyenge eső.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Estétől nyugat, északnyugat felől egyre többfelé esőtől csúszhatnak az utak.

Az északnyugati szelet az ország középső harmadán délutánig élénk lökések kísérhetik, emiatt az érintett tájakon kissé csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.