Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 25. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Viharos szél jön, de sokat fog sütni a nap.

Viharos szél jön, de sokat fog sütni a nap.

Szeles nap vár ránk, sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Csütörtökön Több órára kisüt a nap, a gyors felhőátvonulásokból azonban néhol egy-egy futó zápor kialakulhat. Hajnalban -2 és +7, míg napközben 6-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken kezdetben sok lesz a napsütés. Nyugaton lehet több felhő az égen, itt gyenge eső, átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Délután aztán északnyugat felől frontfelhőzet, estétől csapadék érkezik. Késő este és éjszaka nagyrészt esőre számíthatunk, de északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. A középső országrészben élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban -4, +2, délután 3-10 fokot mérhetünk.

Szombaton sok napsütésre készülhetünk. Keleten lehet több felhő, itt késő délután, este kisebb eső, zápor, néhol ónos eső, hószállingózás is előfordulhat. Az északnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérhetik. Délután 5 és 10 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Vasárnap nyugaton lesz zavartalanabb a napsütés, míg a középső és keleti tájakon gyakrabban megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon lehet élénk, helyenként erős. A fagyos reggelt követően 3 és 9 fok közötti maximumokra van kilátás.

Egyelőre nem jön újabb havazás

Csütörtökön legfeljebb északkeleten fordulhat elő gyenge csapadék, de havazás nem valószínű.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfronti panaszokra kell készülnünk, ugyanakkor a melegedésre fokozottan érzékenyek is tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket, főként a nyugati országrészben.

Ingadozó vérnyomás, fáradékonyság, görcsös fejfájás alakulhat ki.

A többfelé viharossá fokozódó szél nyugtalanságot, ingerlékenységet, alvászavarokat, egyúttal fokozódó fejfájásos panaszokat idézhet elő.

A szeles időben romlik hőérzetünk, ezért öltözzünk rétegesebben! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön számottevő csapadék nem várható.

A többfelé viharossá fokozódó északnyugati szél nehezítheti meg a közlekedők dolgát, csökkentheti le jelentősen az autók menetstabilitását.

Hajnali ködfoltok csak néhol, a hidegebb, szélvédettebb körzetekben fordulhatnak elő, napközben azonban a napsütésé lesz a főszerep, így jól jön majd a napszemüveg vezetés közben.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.