Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 05. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Reggel újra havazhat.

Reggel újra havazhat.

Virradóra a fővárosban és tőle északra, illetve az északkeleti területeken havazhat. Napközben már több lesz a felhő fölöttünk, eleinte a Dunántúlon lehetnek naposabb időszakok.

Keddre A déli óráktól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton és északon hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó hullhat. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Vegyes halmazállapotú csapadék (hó, havas eső, eső) még Csütörtökön is többfelé előfordulhat az országban, a csapadék egyre inkább kelet felé fog tolódni. A Dunántúlon viszont már felszakadozhat a felhőzet és feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután 0 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, mely néhol tartósan is megmaradhat majd. A minimumok -6 és 0 fok között váthatóak, de a havas tájakon ennél hidegebbet is mérhetünk. Napközben -1 és +5 fok közötti csúcsértékekre készülhetünk. A hétvégére változóan felhős idő ígérkezik, helyenként lassan oszló ködfoltokkal, számottevő csapadék nélkül.

Hójelentés
Bánkút 8 cm
Eplény 70 cm
Kékestető 8 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 15 cm
Visegrád 4 cm

Kedden reggel északon-északkeleten havazhat

Kedden virradóra elsősorban Budapest környékén, az agglomerációban, valamint az Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, kisebb havazás. A déli óráktól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. Szerdán a Dunántúlon néhol 10-20 centi friss hó is eshet.

Orvosmeteorológia

Kedden a magasban zajló átmeneti melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomásingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítő-képesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden eleinte a főváros térségében és északon, északkeleten havazhat, emiatt ott havas, csúszós útszakaszokkal kell számolnunk.

Déltől nyugatra érkezik vegyes halmazállapotú csapadék, amely később egyre inkább hóba fog átváltani, emiatt sokfelé számíthatunk majd síkos, csúszós, havas útszakaszokkal, tartsunk nagyobb követési távolságot.

A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet, mely jelentősen ronthatja a járművek menetstabilitását.

Erősen fagyos lesz a reggel, ezért indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.