Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 21. 06:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

 A hétvége eseményei.

Távközlési kábelre esett egy lehasadt faág,Kidőlt egy vályog építésű családi ház egyik oldalfala,Szalagkorlátnak hajtott egy személykocsi.

Távközlési kábelre esett egy lehasadt faág szombat délelőtt Alsópetényben, az Akácfa úton. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították az ágat. Az eset során a vezeték nem károsodott.

Kidőlt egy vályog építésű családi ház egyik oldalfala szombat délután Karancslapujtőn, az Árpád úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kordonszalaggal kerítették el a veszélyessé vált épületrészt. Mivel a ház lakhatatlanná vált, a két lakóját ideiglenesen a település önkormányzata szállásolta el. Személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak hajtott egy személykocsi vasárnap éjjel a 21-es főúton, Pásztó közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. Az ütközéstől a szalagkorlát mintegy ötven méter hosszan megsérült. Az autóban csak a sofőr utazott, saját erejéből el tudta hagyni a roncsot. Mivel az úttestre nagy mennyiségű törmelék került, a közútkezelő szakemberei is a helyszínre érkeztek. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!