Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 06. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Napos idő indítja a hetet!

Napos idő indítja a hetet!

Naposabb időben bízhatunk, csupán délen, délnyugaton alakulhatnak ki helyenként záporok, néhol esetleg egy-egy zivatar sem kizárt.

Hétfőn Az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben délután 13-19 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 2 és 9 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden változóan felhős-napos időre számíthatunk, északon, északnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet. Napközben csak helyenként lehetnek kisebb záporok, majd késő délutántól egy hidegfront hatására délnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. A szél legfeljebb keleten, északkeleten lehet élénk. Hajnalban 2-10, napközben 12-19 fok várható.

Szerdán reggel még északkeleten, keleten eshet néhol, napközben nyugat felől kiderül az ég. Északkeleten reggel többfelé párás, ködös lesz a levegő, de ez várhatóan gyorsan feloszlik, a legtöbb helyen hamar feltámad az északnyugatira forduló szél. 11-15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön ismét déliesre fordul a szél, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A reggeli pára-és ködfoltok megszűnését követően napos-fátyolfelhős időre van kilátás, esni nem fog. Kora reggel -2 és +5, napközben 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Pénteken felhősebb idő jöhet, újra eleredhet az eső.

Orvosmeteorológia

Hétfőn már nem várható fronthatás, nyugodt nap vár a frontérzékenyekre.

Egy tartósabb séta, egy-két óra a napon igen kedvező lehet a mentális és fizikális állapotunk szempontjából is, emellett hozzájárul a természetes D-vitamin termelődéséhez. Fontos lesz ugyanakkor a megfelelő öltözködés, mert a helyenként előforduló záporok és feltámadó szél jelentősen csökkenti a hőérzetet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn csak kevés helyen, elsősorban délen, délyugaton fordulhatnak elő átmeneti záporok, környezetükben viessé, csúszóssá válhatnak az utak.

Az ország nagy részén azonban leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben.

A déli-délnyugati szél többfelé élénk, északkeleten néhol erős lehet, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel helyenként pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.