Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 07. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles szombat!

Szeles szombat!

Sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így szűrt napsütésre van kilátás.

Szombaton Csapadék nem várható, de hajnalban helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, az északi és az északkeleti tájakon erős lesz. Hajnalban 3-11, napközben 21-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap hidegfront érkezik, melynek hatására a nyugatira, majd az északnyugatira, északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérhetik. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A csúcsértékek 16 és 27 fok között alakulhatnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de délután a front hatására sokfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős-napos időre van kilátás. Csapadék estig sehol sem várható. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákban helyenként talajmenti fagy, vagy akár gyenge fagy is előfordulhat, napközben pedig 14 és 19 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden helyenként futó záporok kialakulhatnak, miközben sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Napközben 19 és 27 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán már mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, esni sehol sem fog. Néhol élénk lehet a délies szél. 18-27 fokot mutathatnak délután a hőmérők, északkeleten lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem lesz időjárási front felettünk, de a hűvös hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint ekkor nagy lesz a megfázásveszély, így ajánlott a réteges öltözet.

Délelőtt gyorsan melegszik az idő, nagy lesz a napi hőingás, emiatt különösen az időseknél, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében keringési problémák, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, ugyanakkor a melegedés hatására migrén, dekoncentráltság, tompaság is előfordulhat.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás jelentkezhet.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű nincs
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű alacsony
Gombák magas
Gombák

Fokozatosan csökken a parlagfű pollenszórása, lecsengőben van a parlagfűszezon, koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Alacsony koncentrációban van jelen a levegőben az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a kender, az útifű, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a rézgyom, a szerbtövis, illetve a ciprus- és tiszafafélék, a hárs és a fenyőfélék pollenje.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.