Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 11. 06:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Ősz helyett folytatódik a nyár!

Ősz helyett folytatódik a nyár!

A napsütésé lesz a főszerep, csapadék ezen a napon sem várható.

Hétfőn Északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Többfelé hűvös lesz a reggel, 9-17 fok közé hűl a levegő. A legmelegebb órákban ugyanakkor 28-33 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Kedden is sok napsütésre, száraz időre van kilátás, de már megjelennek a felhők hazánk felett. Helyenként élénk lehet a délies szél. Hiába írunk szeptembert, maradnak a nyárias csúcshőmérsékletek, délután 28-33 fok várható.

Szerdán már fátyolfelhők szűrik meg a napsütést többfelé, és egy közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton, északnyugaton a késő délutáni, esti órákban. A Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél, máshol mérsékelt, többfelé élénk lesz a légmozgás. Délután 27-34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön hidegfront vonulhat át, melynek hatására feltámad az északnyugati szél és több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A front hatására 22-28 fok közé csökkennek a maximumok.

Pénteken még néhol előfordulhat zápor, de túlnyomóan napos időre van kilátás. Az északi szél a Tiszántúlon és nyugaton élénk, erős lehet. Napközben 21-27 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem várható fronthatás.

A hűvös reggelt, nyáriasan meleg délután követi, így továbbra is nagy lesz a napi hőingadozás.

Emiatt sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, ugyanakkor migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg szédülés, rosszullét is előfordulhat.

A napos, tiszta idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Hajnalban, reggel öltözzünk rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák magas
Tetőzik a parlagfű

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes, helyenként magas szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte közepes-magas szintet érhet el.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.