Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 10. 06:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/BERENDI TIBOR

Strandidővel búcsúzik a hét!

Strandidővel búcsúzik a hét!

Folytatódik a szeptemberi nyár, szinte az egész országban zavartalan napsütésre számíthatunk.

Vasárnap Esni ezen a napon sem fog. Napközben északnyugaton néhol megélénkülhet a délies szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. Friss lesz a hajnal, 8 és 17 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délutánra 28 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék ezen a napon sem várható. Északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Többfelé hűvös lesz a reggel. A legmelegebb órákban 28-33 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden is sok napsütésre, száraz időre van kilátás. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

A jelenlegi számítások szerint szerda délután, este egy hidegfront érkezhet, melynek hatására délutántól északnyugaton és nyugaton már kialakulhat zápor, zivatar. A délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Általában még 27 és 34 fok között alakulhatnak a maximumok, de a záporokkal, zivatarokkal érintett tájakon hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok a szeles időben. Több fokkal mérséklődik a meleg, a legmelegebb órákban 21-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz időjárási front felettünk.

A friss, többfelé hűvös reggelt követően délelőtt gyorsan melegszik majd a levegő, délután továbbra is nyárias meleg várható, így nagy lesz a napi hőingadozás.

Emiatt sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, ugyanakkor migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg szédülés, rosszullét is előfordulhat.

A hűvösebb tájakon reggel átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.

A napos, tiszta idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Hajnalban, reggel öltözzünk rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák magas
Tetőzik a parlagfű

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes, helyenként magas szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.