Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Augusztus 31. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:JUHÁSZ JÁCINT

Néhol zápor, zivatar még előfordulhat!

Néhol zápor, zivatar még előfordulhat!

Már sok napsütés várható, de reggel délen, napközben pedig északkeleten, északnyugaton még kialakulhat eső, zápor, egy-egy zivatar.

Csütörtökön Többfelé élénk, helyenként erős lehet a nyugati-északnyugati szél. Reggeli pára-, ködfoltok néhol előfordulhatnak. Hajnalban 10-17, délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken ragyogóan napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Egy-egy zápor északon, északkeleten fordulhat elő. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Hajnalban 9-16 fok várható. Délutánra 24-29 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is marad a napos idő. Számottevő csapadék nem várható. A gyenge, mérsékelt lesz a déli-délnyugati szél. Tovább melegszik a levegő, délután már 25-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap többfelé visszatér a 30 fok, délután 27-33 fokos csúcsértékekre van kilátás. Ismét a napsütésé lesz a főszerep, de délután és este északon kialakulhatnak néhol záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a délnyugati szél.

Hétfőre egy hidegfront körvonalazódik megerősödő északias széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, 22-29 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön már nem várható fronthatás.

Többfelé hűvös, helyenként párás, ködös lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák.

Jelentős napi hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást okozhat.

A kissé szeles időben nyugtalanabbak, frusztráltabbak lehetünk.

A hűvös, nyirkos reggeli időben öltözzünk kicsit rétegesebben! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák magas
Parlagfű

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

Viszont a napokban a lehűlés és a csapadék hatására átmenetileg valamelyest csökkenhet a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A csalánfélék pollenjei közepes-magas szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.