Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Augusztus 30. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:VISKÁDI PÉTER

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Szerdán Egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggelre 12 és 20 fok közé csökkenhet a hőmérséklet. A legmelegebb órákban 19-28 fokot mutathatnak a hőmérők, nyugaton, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Csütörtökön már több napsütésre van kilátás, de elszórtan kisebb eső, futó zápor, néhol zivatar még kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakulhat.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton 27-31, vasárnap 28-32 fokra van kilátás. A hétvége nagy részében sokat süthet a nap.

Vasárnap délután már több felhő lehet az égen, viszont ekkor is csak néhol északon és északnyugaton valószínű átmeneti zápor, esetleg zivatar. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás.

Orvosmeteorológia

Szerdán is még kettős fronthatás terheli szervezetünket, ami elsősorban az időseket, szívbetegeket, magas vérnyomással élőket érintheti, ők keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet tapasztalhatnak.

Az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A frontérzékenyek emellett főleg fejfájásra, migrénre panaszkodhatnak, a szelesebb tájakon élők körében pedig tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Helyenként ajánlott lehet a réteges öltözet, ugyanis nő a megfázásveszély.

Fogyasszunk bőséges mennyiségű folyadékot, kerüljük a koffeint és alkoholt tartalmazó italokat!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák magas
Parlagfű

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

Viszont a következő napokban átmenetileg valamelyest csökkenhet a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A csalánfélék pollenjei közepes-magas szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.