Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 24. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Egy-egy zápor előfordulhat!

Egy-egy zápor előfordulhat!

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás.

Csütörtökön Legfeljebb északkeleten és a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar délnyugaton. Általában gyenge, mérsékelt lesz az északkeleti, keleti szél. A csúcsértékek 29-35 fok között alakulnak.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután északnyugaton növekedhetnek meg a gomolyfelhők, és legfeljebb itt sodródhat be egy-egy zápor, zivatar. A déli-délnyugati szél északnyugaton átmenetileg megélénkülhet. Napközben a hőmérséklet 29-36 fokig emelkedhet.

Szombaton a nap nagy részében napos, száraz idő valószínű. Délután az északi, északnyugati tájak felől növekedhet meg a felhőzet és alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A délies szél élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 30-37 fok között valószínű.

A legfrissebb számítások szerint a Vasárnap nagy részében még kitart a napos, meleg nyári idő. Délután több helyen megnövekedhet a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, északon helyenként erős lehet a délies szél. 30-37 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökre megszűnik a fronthatás, újabb nem érkezik.

A szervezetünket leginkább a hőség terheli meg.

A kánikula vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat, migrént okozhat.

Továbbra is általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság, a meleg éjszakák miatt pedig az alvászavarok, és az álmatlanság.

10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint a forró időben ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék magas
Útifű alacsony
Kenderfélék közepes
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák magas
Parlagfű és csalánfélék

A következő napokban a meleg idő miatt a pollenterhelés tovább erősödhet.

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék és a kenderfélék pollenjei magas szinten vannak jelen a levegőben.

Alacsony-közepes szintet érhet el az üröm pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

Az útifű és a libatopfélék pollenjei alacsony, esetenként közepes szinten lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.