Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 04. 18:31, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Cselgáncs Mesterek Kupája - Pupp Réka ötödik.

Cselgáncs Mesterek Kupája - Pupp Réka ötödik.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

A paksiak Európa-bajnoki harmadikja már rendelkezett tapasztalattal a Masters éremcsatáiban, ugyanis két éve Dohában kikapott a bronzmeccsen, és ötödik lett, míg tavaly Jeruzsálemben felállhatott a dobogó harmadik fokára.
A budapesti a bronzmérkőzésen a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit mindhárom eddigi találkozójukon megvert. A negyedik csata négyperces alapidejében a 27 éves magyart kétszer, míg riválisát egyszer intették, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből egy perc telt el, amikor Primo földre vitte az idén Dohában világbajnoki ötödik Puppot, a zsűri pedig videózást rendelt el. Némi tanakodás után a mérkőzésvezető jelezte, hogy a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a vállára esett, így az izraeli vazaarival nyert.
Az Atomerőmű SE sportolója 648 világranglistaponttal gazdagodott, összehasonlításul: az Eb-arany 700 pontot ér. Ez azonban aligha érdekelte, amikor könnyeivel küszködve visszatekintett a meccs hajrájára:
"Egyáltalán nem éreztem vazaarinak, szerintem a hasamra estem" - nyilatkozta keserűen. "Nagyon rosszul esik, hogy éppen a hazai közönség előtt maradtam le az éremről, jó lett volna dobogóra állni. A szerzett pontokra nem panaszkodom, mert megszilárdítottam a helyemet az olimpiai kvalifikációs világranglistán, ahol a Masters előtt hatodik voltam" - tette hozzá Pupp Réka.
A szombati versenynapon szintén nyolc magyar dzsúdós lép tatamira a Papp László Sportarénában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.