Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 15. 01:15, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:VINCZE GÁBOR

Naposabb reggel, felhősebb délután!

Naposabb reggel, felhősebb délután!

Többfelé takarhatják felhők a napot, illetve szűrhetik fátyolfelhők a napfényt, napközben nyugaton, északnyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre.

Csütörtökön Az ország déli felén néhol gyenge zápor, kisebb eső átmenetileg kialakulhat. Helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 6 és 15, délután 23 és 28 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken a keleti és az északkeleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, és itt az eső is eshet, máshol változóan napos-felhős időre van kilátás, de elszórtan futó zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északias szél. Délutánra 21 és 27 fok közé melegedhet a levegő, a tartósabban felhős, esős tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a Dunától keletre lehet felhősebb az ég, a Dunántúlon viszont hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, de helyenként keleten, északkeleten tartósabb eső is előfordulhat. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A tartósabban esős tájakon 18 és 22, máshol 23 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, elszórtan átmeneti jelleggel zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Délutánonként 23-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de helyenként hűvös lesz a reggel, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A fokozottan érzékenyeknél viszont alvászavarok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak.

A keleti tájakon élők körében fejfájás is jelentkezhet.

Reggel érdemes kicsit rétegesebben öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk.

10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék közepes
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék közepes

Lórom alacsony
Útifű alacsony
Hárs nincs
Kenderfélék nincs
Gombák közepes
Pázsitfűfélék

Magas a pollenterhelés, a pázsitfűfélék mellett már a lágyszárú kora nyári allergének virágpora, illetve még az átmeneti időszak fásszárú növényeinek pollenje is okozhat tüneteket.

A következő napokban a szárazabb időben a pollenterhelés ismét felerősödik.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte a magas, a csalánféléké a közepes-magas tartományban alakul.

A ciprus- és tiszafafélék, valamint a bodza közepes koncentrációban lehet jelen.

Az útifű és a lórom még alacsony koncentrációban van jelen a levegőben, de a következő napokban egyre többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas szinten lehet jelen.

Fotó: Vincze Gábor Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.