Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 14. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Viharkárok és autóbalesetek adtak munkát tűzoltóinknak!

 Viharkárok és autóbalesetek adtak munkát tűzoltóinknak!

Összeütközött két személyautó, Karambolozott három személyautó, Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó, Öt alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a viharos időjárás miatt.

Összeütközött két személyautó csütörtök délután Salgótarjánban, a Bem utca és az Alkotmány út kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd letolták az úttestről a járműveket. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Karambolozott három személyautó csütörtök délután Bátonyterenyén, a 21-es főút és a Béke út kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd a forgalom irányításában segédkeztek. Mindhárom autóban csak a sofőr utazott, mindannyian el tudták hagyni a járműveket. Egy embert kivizsgálás céljából kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök délután a 2122-es számú úton Pásztó közelében. A helyi hivatásos tűzoltók rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az egység kiérkezése előtt a gépkocsi vezetője elhagyta a baleset helyszínét.

Öt alkalommal kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás miatt csütörtökön. Vizsláson és Kutasón úttestre dőlt fák miatt riasztották az egységeket, Salgótarjánban az erős széltől megdőlt fák a járműforgalmat veszélyeztették. A veszélyessé vált növényi részeket mindhárom helyszínen rövid időn belül eltávolították vármegyénk hivatásos tűzoltói. A 2115-ös úton egy közlekedő személyautóra zuhant egy leszakadó faág. Az eset során senki nem sérült meg. Dorogházán, a Szent István úton a helyi óvoda pincéjét öntötte el a nagy mennyiségű esővíz. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a vizet a pincéből.

Fotók: Juhász Jácint tű. százados – Salgótarján HTP

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.