Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 14. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázat, csalók!!!

 Vigyázat, csalók!!!

Ismét ál-vízművesek bukkantak fel Nógrád vármegyében. Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük Önöket, fogadják meg tanácsainkat.

A szolgáltatók nevében elkövetett csalások hagyományos formája, amikor személyesen jelennek meg csalók az ügyfeleknél és a szolgáltató nevében próbálnak pénzt szerezni, vagy kihasználva a lakók figyelmetlenségét, eltulajdonítják értékeiket. Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek, akik vízműves dolgozóknak nevezték magukat és állításuk szerint a víz minőségének ellenőrzése érdekében érkeztek a lakóházhoz.

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály tanácsait:

A szolgáltatók munkatársai mindig jól beazonosíthatók, céges logóval ellátott munkaruhát viselnek, valamint a gépjárműveken is jól látható az adott szolgáltató logója és neve.
A munkatársak rendelkeznek céges igazolvánnyal, amennyiben soron kívüli ellenőrzésre érkeznek, akkor is van náluk céges nyomtatvány, jegyzőkönyv. A lakásba csak a szolgáltató által rendszeresített fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes okmánnyal rendelkező szakembereket engedjen be!
A vízművesek nem házalnak. Lakásban, eseti mintavételt, vagy belső csatornahálózat tisztítást csak és kizárólag megrendelésre végeznek, előre egyeztetett időpontban.
Abban az esetben, ha elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjen be a lakásába, ne legyen egyedül, hívjon át szomszédot, ismerőst, közeli hozzátartozót! Ne hagyja egyedül, vagy felügyelet nélkül otthonában az ismeretleneket még rövid időre sem!
Amennyiben azt érzik, hogy valami szokatlan, a szolgáltató munkatársa előzetes értesítés nélkül érkezett, érdeklődjön az adott szolgáltató központi ügyfélszolgálati számán az ellenőrzésről!

A RENDŐRSÉG ÖSSZEFOGÁSRA KÉRI A LAKOSSÁGOT!

Ha szükséges, többször is hívják fel rokonuk, ismerősük figyelmét

a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre,

és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.