Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 09. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sok káresettel indult a hét!!!

 Sok káresettel indult a hét!!!

Felgyűlt a talajvíz egy családi ház pincéjében,Lehasadt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette több ága,Összeütközött két személyautó,Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében.

Felgyűlt a talajvíz egy családi ház pincéjében hétfő reggel Vizsláson, az Iskola úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a vizet a pincéből.

Lehasadt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette több ága egy körülbelül tizenöt méter magas fának hétfő délelőtt Szandán, a Madách úton. A berceli és a hatvani hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és létraszer segítségével eltávolították a veszélyessé vált ágakat.

Összeütközött két személyautó hétfő délután Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A balesetben öt ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében hétfő este Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt annak szakember általi felülvizsgálatáig. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fejfájásra és szédülésre panaszkodott egy Tóvég úti családi ház lakója hétfő este Mátraszelén. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók magas koncentrációban kimutatták a szén-monoxid jelenlétét az épületben. Az egység az épület átvizsgálása után megállapította, hogy a ház kéménye el van dugulva, ezért visszaáramlott a füst a lakótérbe. A kémény tisztítása közben kiderült, hogy az eldugult égéstermék-elvezető közelében egy gerenda is átizzott a födémben. Az egység eltávolította a kéményből az izzó részeket és megszüntette az izzást. A ház lakóját kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.


Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.