Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 26. 12:31, péntek | Helyi
Forrás: MTI-DVTK

Sántha Gergely: a DVTK Északkelet-Magyarországon 3000 sportolót összefogó sportrendszert üzemeltet.

 Sántha Gergely: a DVTK Északkelet-Magyarországon 3000 sportolót összefogó sportrendszert üzemeltet.

A labdarúgócsapat feljutását az élvonalba és a női kosárlabdázók Euroliga-menetelését emelte ki a 2023-as sikerek közül Sántha Gergely, a DVTK elnöke az elmúlt esztendőt értékelve.

Sántha Gergely az MTI-nek elmondta, a labdarúgócsapat visszajutását "bajnokként és rekordpontszámmal sikerült elérni".
"Az elmúlt fél évben bebizonyítottuk, hogy a DVTK a magyar futball fellegvára, és a célunk, hogy ezt a fellegvárat tovább építsük" - tette hozzá.
Kiemelte, a "másik büszkeségünk a kosaras lányaink szereplése: a csapat szó szoros értelmében végigverte Európát", és bejutott a legjobb nyolc közé az Euroligában. A DVTK elnöke hangsúlyozta, hogy csapataik egyre többször telt ház előtt játszhatnak.

"A DVTK az ország második legnépszerűbb klubja, ezt nemcsak mi mondjuk, a számok is ezt bizonyítják. Az NB I-ben az ősszel a hazai átlagnézőszámunk több mint 7000 volt - egyébként női kosárlabdában és jégkorongban jellemzően nálunk van a legtöbb néző. Mi észak-magyarországi régiós klubként működünk, és habár a minket megelőző sportklubnak nemcsak országos, hanem az egész Kárpát-medencére kiterjedő szurkolói bázisa van, az, hogy ott tudunk lenni a második helyen egy fantasztikus eredmény, mutatja a klub népszerűségét és erejét" - mondta Sántha Gergely, jelezve, a DVTK Északkelet-Magyarországon egy nagyjából 3000 sportolót összefogó sportrendszert üzemeltet.
"Tekintettel a kormányzattal, a sport adminisztrációval, a sport államtitkársággal és a szakági szövetségekkel folytatott magas szintű együttműködésre, meg tudtunk teremteni egy olyan struktúrát, amely stabil és válságálló, és ezeket a helyzeteket is túl tudja élni. Amikor a DVTK-t elkezdtük építeni, egy olyan klubot szerettünk volna létrehozni, amely hosszú távon fenntartható. Ehhez kell a megfelelő méret, a megfelelő területi lefedettség, kell a megfelelő szurkolószám, de szükséges a tulajdonosi háttér és a helyi szponzorok támogatása" - hangsúlyozta.
A párizsi olimpiára kitérve, a DVTK elnöke elmondta, nyolc diósgyőri sportolónak van reális esélye a kijutásra, "ha historikusan nézzük, ez a DVTK életében szintén kiemelkedő."
Az idei tervekről Sántha Gergely úgy fogalmazott: egy klubvezető máshogy gondolkodik, vagy máshogy látja a dolgokat, mint egy szurkoló, "nem árt, ha két lábbal állunk a földön a célok meghatározásának pillanatában is". Kiemelte, fontosnak tartja a saját nevelésű játékosok szerepeltetését.
"A saját játékosok első csapatba építése és az akadémiai korosztályok kiemelkedő szereplése szerencsére a jégkorong- és kosárlabda-szakosztályoknál már megvalósult, összhangban az állami sportirányítás irányvonalaival, az a célunk, hogy ez a labdarúgásban is minél érzékelhetőbb legyen már rövid távon" - nyilatkozott.

Kitért a DVTK Sportliget fejlesztésére, ami idén folytatódik.
"Folyamatban van egy kollégium kialakítása, és a sportszakmának sosem elég az edzőpálya, így valószínűleg pályát is fogunk építeni. Bár nem a klub tulajdona, de Miskolc város sportfejlesztéséhez is hozzá tudunk járulni, a Miskolci Jégcsarnok úgynevezett kettes pályájának átalakításával egy második számú, kisebb jégcsarnokot fejezünk be, a jelenlegi mellett" - mondta, hozzátéve, a kézilabda-szövetség segítségével felújítják a városi sportcsarnokot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.