Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 22. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas napjuk volt szerdán a Nógrád vármegyei tűzoltóknak!

 Mozgalmas napjuk volt szerdán a Nógrád vármegyei tűzoltóknak!

Parkoló autóknak ütközött, Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, Kigyulladt egy ház klímaberendezésének kültéri egysége, Tizenhárom viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a Nógrád vármegyei főügyeletre.

Parkoló autóknak ütközött, majd a tetejére borult egy személykocsi szerda délelőtt Salgótarjánban, a Füleki úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek. Az autóban csak a sofőr utazott, saját erejéből el tudta hagyni a járművet, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délután egy balassagyarmati, Komjáthy utcai családi házban. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a házban üzemelő gázkazán közelében. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy ház klímaberendezésének kültéri egysége szerda este Romhányban, a Kossuth úton. A rétsági hivatásos tűzoltók egy porral oltó készülékkel eloltották a lángokat, majd áramtalanították az épületet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tizenhárom viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a Nógrád vármegyei főügyeletre szerdán az esti és az éjszakai órákban. A legtöbb esetben kidőlt fák, leszakadt faágak adtak munkát a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták, máshol távközlési vezetékeket szakítottak le a kidőlt fák. Drégelypalánk és Nagyoroszi, valamint Diósjenő és Borsosberény között a sínekre dőlt fák akadályozták a vasúti közlekedést. Az egységek mindenhol rövid időn belül felszámolták a károkat. Személyi sérülés sehol sem történt. A munkálatok csütörtök reggel is folytatódtak.

Közúti baleset Salgótarjánban - Fotók: Salgótarján HTP
Viharkárok szerdán - Fotók: Balassagyarmat HTP, Rétság KvŐ

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.