Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. November 24. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két tűzeset Szuhán, Buszbaleset Nógrádmarcalon.

 Két tűzeset Szuhán, Buszbaleset Nógrádmarcalon.

Tűz keletkezett egy családi házban csütörtök reggel Szuhán,Ugyancsak Szuhán kigyulladt egy családi ház huszonnégy négyzetméteres, garázsként és műhelyként használt melléképülete csütörtök este,Kidőlt az út mellett egy körülbel

Tűz keletkezett egy családi házban csütörtök reggel Szuhán, a Rákóczi úton. A száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és több helyisége égett, a lángok a kertben felhalmozott tűzifára is átterjedtek. A bátonyterenyei, pétervásárai és salgótarjáni hivatásos tűzoltók négy vízsugár segítségével eloltották a tüzet. Az egységek kivittek két gázpalackot az égő házból, amelyek közül az egyik még az épületben felrobbant. Az utómunkálatokat a település önkormányzatának három munkatársa is segítette. Személyi sérülés nem történt.Ugyancsak Szuhán kigyulladt egy családi ház huszonnégy négyzetméteres, garázsként és műhelyként használt melléképülete csütörtök este. A Kossuth útra a bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek kivittek az épületből két propánbután-, két oxigén- és egy acetiléngáz-palackot, valamint négy benzines kannát. Az eset során nem sérült meg senki.Letért az úttestről, az árokba hajtott és egy távközlési oszlopnak ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csütörtök délelőtt Nógrádmarcalon, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására az oszlop kidőlt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei áramtalanították a buszt. A járaton tíz ember utazott, mindannyian el tudták hagyni a járművet. A mentőszolgálat munkatársai három embert kórházba szállítottak.

Kidőlt az út mellett egy körülbelül tizenkét méter magas fa pénteken, a kora reggeli órákban Somoskőújfaluban, az Ifjúság úton. A lombkorona az úttestre lógott, félpályán akadályozva ezzel a járműforgalmat. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a forgalmi akadályt képező fát az úttestről.

Fotók: Buszbaleset Nógrádmarcalon - Kapás Márton tű. főhadnagy
Lakástűz Szuhán - Pádár József tű. zászlós, Szundi György tű. főtörzsőrmester, Forgó Zoltán tű. főtörzsőrmester – Bátonyterenye KvŐ

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 15:21, szombat | Helyi

Egyre népszerűbb az Airbnb – mit kell tudni, ha belevágnál? Jogi tanácsadás szállásadóknak!

Évről évre nő azoknak a külföldi turistáknak a száma, akik hazánkba látogatnak egy hosszabb vagy rövidebb vakáció erejéig. Sokan vannak, akik itt tartózkodásuk idejére

2024. Július 27. 14:53, szombat | Helyi

Így léphetsz fel ellene, ha az udvarodat filmezi a szomszéd kamerája

Egyre többen döntenek úgy, hogy kamerákkal védik az otthonukat, értékeiket. Azonban ezen felszerelések használatának is megvannak a szabályai, például a szomszéd udvarra nem láthat be az eszköz.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.