Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 03. 15:05, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Iskolaőrök tanévzáró munkaértekezlete!

 Iskolaőrök tanévzáró munkaértekezlete!

A szakemberek Nógrád vármegyében, a sóshartyáni lőtéren megrendezett értekezlet keretében értékelték az elmúlt tanév tapasztalatait.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a napokban rendezte meg az iskolaőrök évértékelő munkaértekezletét a sóshartyáni lőtéren. A rendezvényt dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy a rendőri feladatok ellátása mellett kiemelt figyelmet fordítanak az iskolaőri tevékenységre is, amely a bűnmegelőzés terén is nagy jelentőséggel bír. A bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes méltatta továbbá az iskolaőr koordinátorok munkáját és példás együttműködését. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gubinyi Attila rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Iskolapartnerségi Osztály vezetője, aki kifejtette, hogy az iskolaőri munka sikerességét bizonyítja az is, hogy évről-évre egyre több tanintézmény jelzi csatlakozási igényét a programhoz.

A munkaértekezleten Simon Tibor a Salgótarjáni Tankerületi Központ vezetője és Vágvölgyiné dr. Bene Orsolya a Balassagyarmati Tankerületi Központ szakmai vezetője az igazgatásuk alatt lévő és iskolaőrökkel rendelkező tanintézmények pozitív visszajelzéseit osztották meg az iskolaőrök munkájáról. A rendezvényen jelen lévő alap és középfokú oktatási intézmények vezetői elismerően nyilatkoztak az elmúlt tanévben az iskolájukban dolgozó iskolaőrök tevékenységéről és köszönetüket fejezték ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak a programban való részvételért. Kiemelték, az iskolaőrök nem csupán a tantestülettel és a gyermekekkel, de a szülőkkel is megtalálták a közös hangot és munkájukat kölcsönös partnerség jellemzi. Az iskolák vezetői kiemelték továbbá, hogy az iskolaőrök fontos szerepet töltenek be a gyermekvédelmi jelzőrendszerben is.

A rendezvény végén a szervezők lehetőséget biztosítottak a munkaértekezleten résztvevők számára a tapasztalataik és a jövőbeni javaslataik megbeszélésére.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.