Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 07. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Folyamatosan érkeztek a riasztások a Nógrád vármegyei tűzoltókhoz az elmúlt huszonnégy órában.

 Folyamatosan érkeztek a riasztások a Nógrád vármegyei tűzoltókhoz az elmúlt huszonnégy órában.

Sok munkája akadt a Nógrád vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltóknak csütörtök hajnalban az éjszaka lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt.

Sok munkája akadt a Nógrád vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltóknak csütörtök hajnalban az éjszaka lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt.

Csőtörés miatt vízzel telítődött egy társasház körülbelül hatvan négyzetméteres alapterületű pincéje szerda délután Salgótarjánban, a Játszó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szivattyú segítségével eltávolították a vizet a ház pincéjéből.

Eldugult egy családi ház kéménye a lerakódott nagy mennyiségű égéstermék miatt szerda délután Varsányban, a Jókai úton. A kéményből a füst visszaáramlott a lakásba. A szécsényi hivatásos tűzoltók a kéményből eltávolították a lerakódott kormot és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Mentőautó akadt el a mély sárban szerda este Nagylócon, a Hűvös úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei kézi erővel kitolták a mentőautót a sárból a műútra. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tizenöt alkalommal vonultak kidőlt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltók csütörtökön hajnalban. Vasúti pályára dőlt több fa Szokolya-Berkenye között a 75.számú, valamint Magyarnándor és Becske között a 78.számú vasútvonalon, ami akadályozta a vasúti közlekedést. Közúti forgalmat akadályozták a kidőlt fák Salgótarján és Salgóbánya, Garáb és Felsőtold, Nézsa és Nógrádsáp között, Alsópetény és Felsőpetény között, Nőtincs külterületén, valamint Patvarcon, a Gyarmati utcában, ahol teljes útzárat, Acsa, Bánk és Mohora külterületén, Magyarnándor és Becske között, Salgótarján-Kotyházi úti elágazó után pedig félpályás útzárat okozott. A vármegye hivatásos és önkéntes egységei kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Indexkép: Illusztráció

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.