Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 11. 06:30, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Esős szombat.

 Esős szombat.

Erősen felhős, borult, helyednként tartósan párás, ködös időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol egy-egy zivatar sem kizárt.

Szombaton Este, éjjel a legmagasabb északi hegycsúcsainkon akár az első hópelyhek is megjelenhetnek. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Napközben 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, kezdetben északon, északkeleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor. Északon és az Alföldön többfelé élénk lesz a nyugatias szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. Hajnalra főként délnyugaton pára, köd képződhet. Hajnalban -3, +6, délután 7-13 fokot mérhetünk.

Hétfőre több felhő érkezik fölénk. Reggel a középső, napközben főleg az északi és nyugati tájakon fordulhat elő kisebb eső. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Kora délután ismét 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők, melegebb délen lesz.

Kedden naposabb és felhősebb időszakokkal és tájakkal is találkozhatunk, többfelé átmenetileg eső, zápor is kialakulhat. Sokfelé lesz szeles az idő. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakulhat

. Szerdán egy hidegfront mögött nyugat felől napközben felszakadozik a felhőzet, és már csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A többfelé szeles időben 11-15 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfronti, majd egyre többfelé hidegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében továbbra is számítani kell különféle panaszokra.

Emiatt fejfájás, migrén, görcsös- és gyulladásos jellegű panaszok, vérnyomás-ingadozás, ízületi-, keringési- és légzési panaszok, szédülés, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok.

A borongós, csapadékos időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk is.

Fáradékonyság, dekoncentráltság és tompaság is jelentkezhet.

Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Öltözködjünk melegen, rétegesen, sokfelé nagy lesz a megfázásveszély.

Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol egy-egy zivatar sem kizárt, így sokfelé kell számítani vizes, csúszós utakra, valamint a látási viszonyok sem lesznek a legkedvezőbbek.

Zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél, mely ronthatja a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződhet, mely néhol tartósabban is megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra is fel kell készülni az érintett tájakon.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.