Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2023. Június 08. 17:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Elöntötte a víz Nógrád vármegyét!

 Elöntötte a víz Nógrád vármegyét!

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen be kellett avatkozniuk vármegyénk tűzoltóinak a csütörtöki nap folyamán.

A legnagyobb károkat Pásztón okozta az eső, a városban több utcát is elöntött a víz. A hegyoldalból leömlő, a vízelvezető árkokat elhagyó esővíz több családi ház kertjét és pincéjét is elárasztotta.

A város több pontján hat hivatásos tűzoltó egység huszonnégy emberrel, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület avatkozott be.

Az egységek összesen huszonkilenc ingatlan védelmében háromezer homokzsákot helyeztek ki a településen. A védekezésben kétszázötven helyi lakos is részt vett. A tűzoltó egységeknek több helyen elárasztott pincékből kellett eltávolítani a vizet, valamint kidőlt fákat kellett az úttestről eltávolítaniuk. A rossz útviszonyok miatt a rendőrség több utcát is lezárt a városban.

A károk elhárítása jelenleg is zajlik. A heves esőzés vármegyénk más településein is munkát adott a tűzoltóknak. Szuhán, Ecsegen és Szurdokpüspökin is lakóházak pincéi teltek meg esővízzel.

A hivatásos egységek szivattyúk segítségével számolták fel a káreseteket. Személyi sérülés egyik eset során sem történt, illetve otthonának elhagyására sem kényszerült senki Nógrád vármegyében.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:15, szombat | Helyi

Szeles idő helyenként futó záporral.

Naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk.

2024. Augusztus 03. 08:00, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Augusztus 02. 15:00, péntek | Helyi

Jogsi a vakáció ideje alatt.

Nyáron sok fiatal célozza meg a jogosítvány megszerzését. A B-kategóriás tanfolyamra már 17-18 évesen beiratkoznak, hogy minél hamarabb kézbe vehessék az engedélyüket. Ez azonban felelősséggel is jár!

2024. Augusztus 02. 08:50, péntek | Helyi

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája.

A váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet.