Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 22. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Balesettel indult a szerdai nap!

 Balesettel indult a szerdai nap!

Egy kishaszongépjármű lesodródott az úttestről szerda éjjel Ságújfaluban,Letért az útról és az útpadkán akadt egy gépjármű Magyargécen,Kigyulladt egy tehergépjármű vontatmányának a kereke a 21-es főúton.

Egy kishaszongépjármű lesodródott az úttestről szerda éjjel Ságújfaluban, a 22-es főút Kossuth úti szakaszán. A balesetben egy családi ház gázcsonkja is megsérült. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók azután tudták áramtalanítani a gázcsonkon fennakadt járművet, hogy a gázszolgáltató az érintett részt kiszakaszolta. A gázcsonkból kiömlő gáz miatt százméteres körben mindkét irányban teljes szélességében lezárták a főutat, az ötven méteren belül lévő családi házat az ott lévő nyolc ember elhagyta, átmenetileg rokonokhoz mentek. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, amely folyamatosan méréseket végzett, azonban veszélyes mértékű gázkoncentrációt nem mért. A gázszolgáltató szakembere az érintett gázvezetékrészt kiszakaszolta. A balesetben érintett három ember nem sérült meg.Letért az útról és az útpadkán akadt egy gépjármű Magyargécen, a Petőfi úton szerda reggel. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai áramtalanították, majd drótkötél és tűzoltóautó segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű vezetője a baleset során nem sérült meg.Kigyulladt egy tehergépjármű vontatmányának a kereke a 21-es főúton, Salgótarján belterületén szerda délelőtt. A gépjármű sofőrje egy porral oltó készülék segítségével elkezdte a tüzet oltani, melyet a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói fékeztek meg. A rakományt átvizsgálták, a lángok a vontatmány többi részére nem terjedtek tovább. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben.

Fotók:

Tóth Gábor tű. őrmester – Salgótarján HTP, Mészáros Hajnalka - Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.