Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 13. 06:30, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Árokba csúszott járművek és a forgalmat veszélyeztető fák miatt is vonultak a tűzoltók!

 Árokba csúszott járművek és a forgalmat veszélyeztető fák miatt is vonultak a tűzoltók!

Továbbra is főleg a téli időjárás miatt kidőlt fák, letört faágak miatt kérik a tűzoltók segítségét Nógrád vármegyében, de előfordult, hogy a tetőn összegyűlt hó okozott váratlan gondot.

Az olvadás miatt megcsúszott egy hatvan méter hosszú irodaépület tetején a felgyülemlett nagy mennyiségű hó hétfő reggel Balassagyarmaton, a Madách utcában. A hótömeg, amit az épület ereszcsatornája fogott fel, veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer és kézi szerszámok segítségével távolították el a tetőről a havat. Személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés idején az épület előtti útszakaszt lezárták, de a járművek más útvonalon tudtak haladni.Egy harmadik autó előzése közben ütközött össze egy emelőkosaras gépjármű és egy személyautó hétfő délelőtt a 22-es számú főúton Őrhalom és Balassagyarmat között, Patvarc közelében. Az emelőkosaras gépjármű az egyik, míg a személyautó a másik oldali árokba hajtott. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei a járműveket áramtalanították, a személyautót kézi erővel tolták ki az árokból, majd az emelőkosaras járművet is kihúzták onnan. A forgalom egy sávon váltakozva haladt, de az emelőkosaras jármű mentése idejére az útszakaszt lezárták. A két összeütközött járműben ketten-ketten utaztak, senki nem sérült meg.Kidőlt egy huszonöt méter magas, egy méter átmérőjű tölgyfa hétfő délelőtt Szuha külterületén, a Gombás-tónál. A tölgyet három közeli fenyő támasztotta meg, a lombkorona nagy része azonban a közeli szigetelt villanyvezetékre és részben az úttestre lógott, emiatt a gyalogos és a gépjárműforgalmat is veszélyeztette. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek és emelőkosaras gépjárművének segítségével közelítették meg a fát, melyet motoros láncfűrésszel távolítottak el. Az eset során senki nem sérült meg.

Lehasadt és egy melléképület tetejére dőlt egy tizenkét méter magas fűzfa hat méteres ága Szandán, a Hunyadi utcában. Az ott lakók hétfőn délben kérték a berceli hivatásos tűzoltók segítségét, miután a faágat nem tudták eltávolítani. Az egység létrával közelítette meg és motoros láncfűrésszel távolította el az ágat. Személyi sérülés nem történt.

Telefonvezetékre dőlt egy fa, további négy pedig megdőlt az úttest felé Magyarnándor és Debercsény között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltókat hétfőn délután riasztották, az egység a megdőlt fákat motoros láncfűrésszel távolította el. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Szécsény KvŐ

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.