Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 14. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alkotói pályázat, díjeső a múzeumban!

 Alkotói pályázat, díjeső a múzeumban!

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották meg június 13-án az idei, immár tizedik alkotói pályázat díjátadó ünnepségét. Itt derült ki, hogy kik voltak azok az alkotók, akik a legkreatívabb módon hívták fel a figyelmet.

A megyei válogatás után beérkezett alkotások rangsoráról született végső döntést május 18-án kétórás szakmai vita előzte meg. Összesen háromezer-háromszázharmincöt alkotás készült, a megyei előzsűrizés alapján javasolt pályaműveket művészből, múzeumi és tűzvédelmi szakemberekből álló zsűri bírálta el. A bírálat legfőbb szempontja az volt, hogy a kiírás tematikája, azaz a füstérzékelő szerepe mennyire hangsúlyos a rajzokon és egyéb alkotásokon, mindemellett a befektetett munkát, az egyéni látásmódot és a kreativitást értékelte a bizottság.

A díjátadón a művészeti szempontokat szem előtt tartó dr. Borsos Mihály fotóművész azt mondta, élvezet volt látnia, hogy az adott témának milyen sokféle megközelítési módja létezik.

Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő azt emelte ki, hogy a pályázat elérte a célját, a gyerekek felelősen gondolkodnak, és tevékenyek is otthonuk biztonsága érdekében.

Az országos verseny győztesei értékes díjakat kaptak, és különdíjak is gazdára találtak. Az egyéb kézműves alkotás kategória második korcsoportjában harmadik helyezést ért el Győri Hunor, Nógrád vármegyei tanuló „Ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak” című munkájával. A „Legkreatívabb iskola 2023” címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola nyerte el.

Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.