Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 30. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

 A hétvége eseményei!

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házhoz tartozó, kilenc négyzetméteres melléképület,Lesodródott az úttestről és egy híd oszlopának ütközött egy személyautó.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házhoz tartozó, kilenc négyzetméteres melléképület szombat délután Balassagyarmaton, a Homoki dűlőn. A város hivatásos tűzoltói és a Magyargéc Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy vízsugár segítségével rövid időn belül eloltották a tüzet. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a főépületre nem terjedtek át a lángok. Az eset során nem sérült meg senki.

Lesodródott az úttestről és egy híd oszlopának ütközött egy személyautó szombaton késő éjjel Vanyarcon, a Radnóti utcában. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a járművet.

Három alkalommal vonultak szabadtéri tüzekhez vármegyénk tűzoltói szombaton. Délután Bátonyterenyén, a Nemti úton és Rimócon, a Hunyadi úton gyulladt ki a száraz fű. Az esti órákban Szirákon, a Rákóczi úton keletkezett tűz. Előbbi két helyszínen a bátonyterenyei és a szécsényi, az utóbbi helyszínen a berceli hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az egységek puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik tűzeset során sem történt.

Kigyulladt egy családi ház udvarán lévő szeméttároló, a lángok a ház garázsának ajtajára is átterjedtek vasárnap délután Szurdokpüspökiben, az Árpád utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos eloltotta a lángokat. Az egység utómunkálatokat végzett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Száraz fű égett ötszáz négyzetméteren vasárnap délután Taron, a Dankó úton. A pásztói hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Egy családi ház udvarán álló, körülbelül tizenkét méter mély kútba esett egy kutya vasárnap délután Acsán, a Hatvani úton. A berceli hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével stabilizálták az állat helyzetét. Az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei mentőállvány felállítása után kötéllel leereszkedtek a kútba és kiemelték a kutyát. A baleset során az állat nem sérült meg.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Bercel KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.