Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 05. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

 A hétvége eseményei.

Tűz keletkezett egy családi ház kilenc négyzetméteres pincéjében péntek éjjel Cserhátszentivánon,Felrobbant egy családi ház vízteres kandallója szombat délután Etesen,Erős gázszagot érzett otthonában egy Fő úti családi ház lakója

Tűz keletkezett egy családi ház kilenc négyzetméteres pincéjében péntek éjjel Cserhátszentivánon, a Kossuth utcában. A pincében felhalmozott papír és faanyag égett. A pásztói és a szécsényi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az egységek kivittek az épületből két propánbutángáz-palackot, amelyek a tűzzel nem érintkeztek. Az eset során személyi sérülés nem történt. A ház lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be.

Felrobbant egy családi ház vízteres kandallója szombat délután Etesen, a Bányász úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kivittek az épületből két propánbutángáz-palackot, melyeket a robbanás nem érintett. A robbanás következtében tűz nem keletkezett, az egységek kiérkezésekor csak a kandalló tűzterében égett a fűtőanyag. A kandallóból az egységek eltávolították az égésterméket, a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.Két esetben riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat kéménytüzekhez a hétvégén. Szombat este Nagylócon, egy Rákóczi úti családi ház kéményében izzott fel a lerakódott égéstermék. Vasárnap reggel Hugyagon, a Béke utcában izzott egy családi ház kéményében lerakódott korom és kátrány. A szécsényi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen eltávolították a kéményből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőket annak szakember általi felülvizsgálatáig. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.Elektromos és telekommunikációs oszlopokra dőlt egy fa szombat este Mátraszentistvánon, a Vaskút utcában. A kidőlt fa akadályozta a járműforgalmat, valamint egy elektromos vezetéket is átszakított, amelynek hatására áram nélkül marad egy családi ház az utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Az elektromosság nélkül maradt ház tulajdonosát ideiglenesen rokonok fogadták be.

Egy kiszáradt fa dőlt egy elektromos vezetékre vasárnap délután a 2408-as számú úton, Mátraszentimre és Bagolyirtás között. A pásztói hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát a szigetelt vezetékről, amelyben az eset során nem keletkezett kár.

Erős gázszagot érzett otthonában egy Fő úti családi ház lakója vasárnap este Karancskesziben. Az ingatlan lakója a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elzárta a gázcsapot, majd kiszellőztette a lakást. Az egység megpróbálta visszaállítani a házban az eredeti állapotokat, de a gázcsap kinyitását követően nem indult újra a korábban működő gázüzemű vízmelegítő, így nem tudtak méréseket végezni az épületben. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak. A ház lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Szécsény KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.