Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 10. 09:50, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

 A hétvége eseményei!

Száraz fű és bozótos kapott lángra kétszáz négyzetméteren szombat délelőtt Ipolyszögön.Elhagyta az úttestet, az út menti erdős részre hajtott, majd az oldalára borult egy kisbusz szombat délelőtt Buják külterületén.

Száraz fű és bozótos kapott lángra kétszáz négyzetméteren szombat délelőtt Ipolyszögön, a Vasút utcában. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugár, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Elhagyta az úttestet, az út menti erdős részre hajtott, majd az oldalára borult egy kisbusz szombat délelőtt Buják külterületén. A pásztói hivatásos tűzoltók és a Buják-Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei rögzítették, majd áramtalanították a járművet. A kisbuszban három ember utazott, ők saját erejükből el tudták hagyni a gépjárművet.

Összeütközött két személyautó szombat délután Szendehelyen, a Váci úton. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset négy résztvevőjét a helyszínen megvizsgálták a mentőszolgálat munkatársai, egyiküket sem kellett kórházba szállítani.

Frontálisan ütközött két személyautó szombaton késő éjjel a 22-es főúton, Szécsény közelében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben öt ember volt érintett, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket.

Száraz fű égett száz négyzetméteren vasárnap délután Bátonyterenyén, az Orgona úton. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet.

Tűz keletkezett egy kilencven négyzetméteres családi házban vasárnap délután Varsányban, az Arany János úton. A ház egyik szobájában lévő bútorok és egy számítógép égett. A szécsényi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. A házban négy ember élt, őket ideiglenesen rokonok fogadták be. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kombájn vasárnap este Jobbágyi külterületén. A lángok a tarló munkagép körüli részére is átterjedtek. A pásztói és a hatvani hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.