Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 24. 09:08, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

 A hétvége eseményei!

Tizenkét segélykérés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a hétvége során. Vármegyénk tűzoltóinak hat tűzeset és egy műszaki mentés során kellet beavatkozniuk.

Háromszor tévesen riasztották tűzoltóinkat, két esetben pedig a hivatásos egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók felszámolták a káresetet.

Szombat délelőtt Bercelen, a Szent István úton egy családi ház tíz négyzetméteres melléképületének tetőszerkezete gyulladt ki. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

A délutáni órákban Márkházán, a Rákóczi úton növényi hulladékot égettek egy telken. A lángok átterjedtek a szomszéd telekre, ahol felhalmozott tűzifa, raklapok és egy pótkocsi is kigyulladt. A lángokat a pásztói hivatásos tűzoltók fékezték meg, megmentve ezzel további három pótkocsit, amelyeket szintén veszélyeztetett a tűz.

Vasárnap délután két személyautó ütközött össze a 22-es főút 14-es kilométerszelvényénél, Dejtár közelében. Az ütközés hatására az egyik gépjármű az árokba sodródott. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a másik autó áramtalanítására nem volt szükség. A balesetben öt ember volt érintett, mindannyian saját erejükből el tudták hagyni a járműveket. Az áramtalanítás után az egység a forgalom irányításában segédkezett, valamint a helyszínt biztosította.

Két esetben kellet beavatkozniuk a hétvége során szabadtéri tüzeknél vármegyénk tűzoltóinak. Szombaton Nagylóc külterületén égett a nádas összesen körülbelül nyolcezer négyzetméteres területen. Vasárnap a 21-es főút mellett, Pásztó közelében kapott lángra a száraz fű megközelítőleg háromszáz négyzetméteren. Az előbbi helyszínen a szécsényi hivatásos tűzoltók valamint a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, utóbbi helyszínen a pásztói hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Pásztó HTP

Balassagyarmat HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.