Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Július 14. 14:28, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Letartóztatásban a garázda férfi

Letartóztatásban a garázda férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 31 éves,

büntetett előéletű férfinek a letartóztatását, aki több, ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követett el újabb bűncselekményt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétsége miatt folytat nyomozást két férfi ellen. Az ittas állapotban lévő gyanúsított és társa 2020. július 11-én éjfél után röviddel Bátonyterenyén szóváltásba kerültek két sértettel, akiket több alkalommal megütöttek és megrúgtak.

A bántalmazás következtében az egyik sértett a fölre került, mire a 31 éves férfi tovább bántalmazta őt ököllel, társa pedig meg is rúgta őt. A sértett élettársát ugyancsak bántalmazták, ő a földre esett és megszédült.

A sértettek a bántalmazás után bemenekültek az egyik társasház lépcsőházába, maguk után becsukták az ajtót, és mivel a gyanúsítottak az ajtón már nem tudtak bejutni, a most letartóztatott férfi a bejárati ajtó dupla üvegére ráütött, melynek következtében a külső üveg betörött.

A sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A gyanúsítottak magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A nyomozó hatóság azért kezdeményezte az ügy egyik terheltjének letartóztatását, mert a bűncselekményt ellene bírósági szakban folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, ugyanis vele szemben az ügyészség 2020. áprilisában csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, illetve lopás miatt is vádiratot nyújtott be. A férfi többször volt már büntetve, legutóbb 2020. januárjában ítélte a bíróság elzárásra, ugyancsak garázdaság miatt.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.