Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

Az „Együtt, felelősséggel Nógrádért” egyeztető fórum környezetvédelmi divíziójaként indult útjára 2022. évben az Öko Care – Szinergia egy tisztább jövőért program, amelynek résztvevői célul tűzték ki, hogy példamutató aktivitással és a jó gyakorlatok bevezetésével elősegítik a vármegye lakosságának környezettudatos gondolkodását.A Föld napján kezdődő TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2024. programhoz kapcsolódott a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak és a Bátonyterenye Város Önkormányzatának kezdeményezése. Ennek kapcsán április 22-én, a vármegye nevét viselő Nógrád község környékét tisztították meg a szemétszedési akcióhoz csatlakozók.A helyi lakosokon kívül több mint százan vettek részt a programban, köztük Nógrád vármegye főispánja, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem vármegyei vezetői és munkatársai, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dolgozói, civil és társadalmi szervezetek tagjai, illetve a települések polgármesterei.A résztvevők a társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveződtek csapattá, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsolják tisztábbá környezetünket, amely során negyven zsák szemetet és egy tucat autógumit gyűjtöttek össze.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.