Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police

Iskolában robban a bomba

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

A rendőrség segélyhívó számára érkezett a bejelentés 2019. október 8-án 10 óra 18 perckor, amikor az ismeretlen telefonáló bejelentésében elmondta, hogy Salgótarjánban, az egyik középiskolában bombát rejtett el, az tíz percen belül robban.

A helyszínre érkező járőrök az épületet kiürítették, környékét lezárták. A bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták az épületet, ahol robbanószerkezetet nem találtak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként rövid időn belül beazonosították a robbantással fenyegető 17 éves ceredi lakost, akit 2019. október 15-én otthonában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy cselekményét „poénnak” szánta, azt megbánta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget! Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított büntetőeljárás és a büntetőjogi felelősségre vonás mellett, gyakran a tetemes költségeket is a bejelentőre terhelheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.