Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Képek | Sport

WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22.

2021-08-18 08:31:32

Túraautó - Világkupa

!!! Karszalag-átvétel a helyszíni beengedésnél !!!
Kötelező a védettséget igazoló karszalag az augusztus 21-22-i túraautó-világkupa futam hétvégéjén.
A védettséget igazoló karszalagot a Hungaroring kapuinál, a beengedésnél vehetik át a nézők!
Kérünk mindenkit, hogy a helyszíni pénztáraknál előforduló várakozás elkerülése érdekében inkább előre, online váltson jegyet, illetve a gördülékeny bejutás elősegítéséért a kapukhoz érkezve készítse elő a védettségi igazolványát és a személyazonosító okmányát.

A túraautó-világbajnokság, majd utóbb világkupa mezőnye 2011 óta vendégeskedik hazánkban – évről évre hatalmas hazai közönséget vonzva, többek között a világszínvonalú küzdelemnek, a látványos test-test elleni csatáknak és a magyar versenyzőknek köszönhetően. Az Eurosport év végi összefoglalóiban évről évre szerepet kap a hungaroringi viadal, és nem véletlenül – általában a magyar versenyen van az egyik legjobb hangulat, s itt biztatja a legnagyobb hangorkán a pilótákat. Mindez többek között Michelisz Norbert érdeme, aki tavalyelőtt a magyar autósport legnagyobb nemzetközi sikerét elérve, a bajnoki címet az évzáró futamon megszerezve hazahozta a győztesnek járó trófeát. Michelisz „útját” azóta is jó néhány fiatal magyar versenyző járja, így került a figyelem középpontjába néhány éve az azóta már szintén gyári színekben versenyző Tassi Attila, vagy így vetül reflektorfény évről évre a Zengő Motorsport fiatal magyar és külföldi tehetségeire.
Michelisznek nagy bánata volt, hogy a bajnoki évében, amikor az autóján viselhette az egyes rajtszámot zárt kapuk mögött tartották a magyar (és a többi) futamot, ám bízik benne, hogy az idén újra kedvenc közönsége előtt száguldhat.

Michelisz hazai pályán keresi a győzelmet

A 7. és 8. fordulóra a WTCR visszatér a Hungaoringre, amely az egyik hagyományos helyszíne.
Michelisz Norbert korábbi bajnok és helyi hős megpróbálja kihasználni a hazai pályát, hogy megszerezze első győzelmét a jelenlegi szezonban a BRC csapatának, a Hyundai Elantra N -nek a volánjánál. A magyar szurkolók további kedvencei Tassi Attila, aki már nyert Estoril a Honda Civic Type R -jében, amelyet a Münnich Motorsport és Boldizs Bence vezet, aki a CUPRA Leon Competición -t vezeti a Zengő Motorsport számára.
A ranglistát Jean-Karl Vernay (Engstler Motorsport, Hyundai Elantra N) vezeti 82 ponttal, nyolccal többet, mint a regnáló bajnok Yann Ehrlacher (Cyan Racing, Lynk & Co 03). Ehrlacher csapattársai, Yvan Muller és Santiago Urrutia következnek a negyedik és az ötödik helyen, 15 és 22 ponttal lemaradva az éllovastól, míg Gabriele Tarquini (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N) a hatodik, két további pont különbséggel.
Tavaly a WTCR három futamot rendezett a Hungaroringen: az első és a harmadik Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport, Honda Civic), míg a másodikban Ehrlacher győzött.
A Hungaroringen a TCR Olaszország 2017 -es bajnoka, Nicola Baldan mutatkozik be a WTCR -ben a Hyundai Elantra N célverseny volánjánál.

WTCR pálya időpontok a Hungaroringen

Augusztus 21., szombat - 09:30, 1. szabadedzés (45 perc)
Augusztus 21., szombat - 12.30, 2. szabadedzés (30 perc)
Augusztus 21., szombat - 15.30, kvalifikáció (Q1 Q2 Q3)
Augusztus 22., vasárnap - 12:15, 1. futam (12 kör)
Augusztus 22., vasárnap - 15:15, 2. futam (12 kör)

PURE ETCR

A PURE ETCR a világ első teljesen elektromos, többmárkás túraautó-bajnoksága, és egyedülálló módon a világ legnagyobb és legismertebb márkáinak ad először lehetőséget arra, hogy versenyezzenek a hivatalos gyártói címért. Nem csak az autók vadonatújak, hanem maga az esemény is, ráadásul magyar csapattal és magyar versenyzővel a mezőnyben. A nagy teljesítményű 500 kW-os PURE ETCR járművek csúcsra járatásához minden autónak rövid, éles, kerék-kerék melletti csatában kell versenyeznie, minden sofőr a határig nyomja az autóját anélkül, hogy takarékoskodna az energiával.
A PURE ETCR sorozathoz kötődően a nézőtéri részen elektromos autók kiállítása is várja az érdeklődőket.

Koppenhága utcáitól a Hugaroringig

Két héttel a koppenhágai utcákon való versenyzés után a PURE ETCR folytatja a nyitószezon negyedik fordulóját a Hungaroringen, ahol az elektromos Touring Cars sorozat megosztja a számlát a WTCR -vel.
Az első három forduló után Mattias Ekström vezeti a tabellát; a svéd pilóta 210 pontot szerzett Zengő Motorsport CUPRA e-Racer autójának volánjánál, ezzel 24 pontos különbséggel Jean-Karl Vernay és Hyundai Motorsport Veloster N ETCR előtt.
Ekström csapattársai, Jordi Gené és Mikel Azcona a harmadik és negyedik helyen állnak, 43, illetve 49 pontos különbséggel.
Az első Romeo Ferraris M1RA pilóta a tabellán Rodrigo Baptista, az ötödik pozícióban, 61 ponttal lemaradva a listavezetőtől. Csapata egy diadalmas koppenhágai hétvégéről származik, ahol a Giulia ETCR autók győztek mindkét szuperdöntő versenyen Luca Filippivel és Phillip Eng -el; a sorozatban először megjelent osztrákot is a dán esemény királyává koronázták.
A Hungaroringen Luigi Ferrara csatlakozik az itáliai-magyar csapathoz, aki Oliver Webbet váltja, aki elkötelezett a 24 órás Le Mans-i versenyzés iránt.

PURE ETCR pályák a Hungaroringen

Augusztus 20., péntek - 14:00, 1. szabadedzés (30 perc)
Augusztus 20., péntek - 17:00, 2. szabadedzés (30 perc)
Augusztus 21., szombat - 08:35, A pool 1. forduló 1. és 2. csata (3 kör)
Augusztus 21., szombat - 11:35, B pool 1. forduló 1. és 2. csata (3 kör)
Augusztus 21., szombat - 14:20, A pool 2. forduló 1., 2. és 3. csata (2 kör)
Augusztus 21., szombat - 17:20, B -medence, 2. forduló, 1., 2. és 3. csata (2 kör)
Augusztus 22., vasárnap - 09:00, Pool Pool időfutam (1 kör)
Augusztus 22., vasárnap - 10.30, B -medence időfutam (1 kör)
Augusztus 22., vasárnap - 14:00, A -döntő (5 kör)
Augusztus 22., vasárnap - 17:00, B -szuperdöntő (5 kör)

Hungaroring Classic – autó szépségverseny és kiállítás

A családi eseményen két teljes napig kiszakadhatunk a hétköznapokból. 1990 előtti gyártású autók, korabeli öltözékek, kalapverseny a hölgyeknek, nyakkendőverseny az uraknak – valóságos időutazás. Több száz veteránautó vonul fel, egyéni és klubszinten. A népszerű eseményt 2017 óta tartják meg folyamatosan. Idén is programok sokasága várja az érdeklődőket a veteránautós és céges kitelepülések mellett. Lesz autó szépségverseny, divatbemutató, ingyenes dodzsem, utcazenészek, korhű frizurák készítése, és a gyerekek is megtalálják a nekik való szórakozást.

További részletek a www.hungaroringclassic.com oldalon!

!!! Karszalag-átvétel a helyszíni beengedésnél !!!

Kötelező a védettséget igazoló karszalag az augusztus 21-22-i túraautó-világkupa futam hétvégéjén.
A védettséget igazoló karszalagot a Hungaroring kapuinál, a beengedésnél vehetik át a nézők!
Kérünk mindenkit, hogy a helyszíni pénztáraknál előforduló várakozás elkerülése érdekében inkább előre, online váltson jegyet, illetve a gördülékeny bejutás elősegítéséért a kapukhoz érkezve készítse elő a védettségi igazolványát és a személyazonosító okmányát.

Beutazás, részvétel a rendezvényen, COVID szabályok

Magyarországon augusztus 2-ig 5,6 millió ember kapta meg első Covid-19 elleni oltását (és több mint 4 millióan mind a kettőt), és a biztonságos utazási desztinációk közé tartozik.

Magyar védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekre vonatkozó látogatási feltételek

A 2021. évi TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPÁN nézőként azon magyar vagy külföldi állampolgárok vehetnek részt, akik koronavírus ellen védettek és a védettséget igazolni tudják a magyar védettségi igazolvány bemutatásával vagy a hivatalos applikáción keresztül. (A védettség igazolása során az érintett személytől személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására is kérhető). 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.

Uniós digitális COVID igazolvánnyal rendelkező személyekre vonatkozó látogatási feltételek

Azon személyek, akik Uniós digitális COVID igazolvánnyal rendelkeznek az igazolvány felmutatásával beléphetnek Magyarország területére.

A 2021. évi TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPÁRA azok a külföldi vagy magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok léphetnek be, akik az Uniós Digitális Covid igazolvánnyal igazolják, hogy koronavírus elleni oltóanyaggal legalább egy alkalommal beoltották őket, és az első oltástól számított egy év még nem telt el, vagy a koronavírus által okozott megbetegedésen átesettség miatt védettek. 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.

Nemzetközi megállapodások

Azon személyek, akik a nemzetközi megállapodások értelmében a következő országok által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkeznek: Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, San Marino, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán, Zöld-foki szigetek az igazolvány felmutatásával Magyarország területére és a rendezvényre minden további feltétel nélkül beléphetnek. Ezen országok listája bővülhet, a legfrissebb információkat az alábbi oldalon lehet megnézni https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazas-a-vedettsegi-igazolvannyal.

18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.

Nem EU tagországok állampolgárai és Uniós digitális COVID / magyar vagy elfogadott külföldi védettségi igazolvánnyal NEM rendelkező látogatók

Azon nem magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyar vagy Uniós digitális COVID igazolvánnyal vagy a nemzetközi megállapodások alapján elfogadott védettségi igazolvánnyal az ország területére akkor is beléphetnek, ha a 2021. évi TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPÁRA érvényes belépőjeggyel és a határátlépést megelőző 3 napon belül elvégzett PCR-teszt negatív eredményét tartalmazó magyar vagy angol nyelvű okirattal rendelkeznek, mely dokumentumokat be kell mutatni az országba való belépéskor. Az érkező személy testhőmérséklet-mérésen eshet át, amelynek köteles alávetni magát. Amennyiben a felsorolt dokumentumokat nem tudja bemutatni, vagy az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját állapítja meg, megtagadható az országba való belépés.

Ezen nem magyar állampolgárok a belépés időpontjától számított 72 óránál nem régebbi, magyar vagy angol nyelven kiállított, negatív PCR-teszt és érvényes belépőjegy felmutatásával léphetnek be a rendezvényre.

Magyarországon a szálláshelyek, vendéglátó egységek és szabadidős helyszínek korlátozás nélkül látogathatóak.


Időterv
Szombat, 2021. augusztus 21.

8:35 - 8:42 Pure ETCR A csoport - 1. forduló - 1. futam
8:50 - 8:57 Pure ETCR A csoport - 1. forduló - 2. futam
9:45 - 10:30 FIA WTCR 1. szabadedzés
11:35 - 11:42 Pure ETCR B csoport - 1. forduló - 1. futam
12:30 - 13:00 FIA WTCR 2. szabadedzés
14:20 - 14:27 Pure ETCR A csoport - 2. forduló - 1. futam
14:35 - 14:42 Pure ETCR A csoport - 2. forduló - 2. futam
14:50 - 14:57 Pure ETCR A csoport - 2. forduló - 3. futam
15:30 - 15:50 FIA WTCR Időmérő 1. szakasz
15:55 - 16:05 FIA WTCR Időmérő 2. szakasz
16:10 - 16:25 FIA WTCR Időmérő 3. szakasz
17:20 - 17:27 Pure ETCR B csoport - 2. forduló - 1. futam
17:35 - 17:42 Pure ETCR B csoport - 2. forduló - 2. futam
17:50 - 17:57 Pure ETCR B csoport - 2. forduló - 3.

Vasárnap, 2021. augusztus 22.

9:00 - 9:30 Pure ETCR A csoport - 3. forduló - A időfutam
10:30 - 11:00 Pure ETCR B csoport - 3. forduló - B időfutam
12:15 - 12:45 FIA WTCR 1. futam
13:45 - 14:00 Pure ETCR 4. forduló - DHL "A" szuperdöntő
14:45 - 15:20 FIA WTCR 2. futam
16:30 - 16:45 Pure ETCR 4. forduló - DHL "B" szuperdöntő

HUNGARORING CLASSIC SZÉPSÉGVERSENY ÉS KIÁLLÍTÁS

2021. AUGUSZTUS 21-22.

2021. augusztus 21-22-én, szombaton és vasárnap újabb autós és motoros rendezvény valósul meg a Hungaroring Classic szervezésében. A családi eseményen két teljes napig kiszakadhatunk a hétköznapokból. Korabeli járművek, korabeli öltözékek – valóságos időutazás. A látnivalók mellett pedig a WTCR világszínvonalú mezőnye méri össze tudását.

A szervezők a programokat idén is úgy állították össze, hogy minden korosztály számára izgalmas szórakozást biztosítsanak:

Veteránautó és motor kiállítás
Veterán Klub programok
Kiállítók
Klasszikus járművek szépségversenye
Divatbemutató az 1970-es és 1980-as évekből
1950-es, 60-as és 70-es évek zenei koncertjei
Gasztro élmény
A túraautó-világkupa 2021-es magyar futama
Elektromos Autó Kiállítás
PURE ETCR verseny
Márkaklubok felvonulása a pályán
Autós gyermekprogramok
Autó szépségverseny
Dodzsem

Mindez egy hétvégén! Találkozzunk a Magyar Autóklub standjánál!
Részletek: https://hungaroringclassic.com/hu/

Tribün jegyek

Szombati belépő (WTCR 2021) HUF 4 000

Vasárnapi belépő (WTCR 2021) HUF 4 000

Hétvégi belépő (WTCR 2021) HUF 5 900

Belépésre jogosít a verseny szombati és vasárnapi napjain a pálya nézőtéri oldalán a megnyitott állóhelyre, illetve tribünökre.

A jegy a Paddock belépést NEM tartalmazza!

Forrás: hungaroring

WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22.
WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22. WTCR - PURE ETRC - CLASSIC. 2021. Augusztus. 20 - 22.