Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Képek | Közélet

Vezessenek óvatosabban!

2023-02-06 09:39:01

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.

Nemti irányából Kisterenye felé közlekedett személygépkocsival 2023. február 2-án 18 óra 15 perc körül egy 46 éves nő, amikor az erősen jobbra ívelő nedves úttesten megcsúszott, a domboldalra felhaladt, majd az útra visszacsapódva került nyugalmi helyzetbe a gépkocsival. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Másnap a kora délutáni órákban egy 34 éves férfi csúszott meg a Keszeg és Nézsa településeket összekötő havas útszakaszon gépkocsival, amelynek következtében a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba sodródott és fának ütközve állt meg. A balesetben a sofőr és utasa megsérült.

Ugyanezen a napon 18 óra 30 perc körül egy 52 éves nő közlekedett a 21-es számú főúton, Kisterenye irányából Nagybátony felé, amikor balra nagy ívben történő kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget az egyenesen haladó gépkocsinak, amelynek során összeütköztek. A balesetben az 52 éves sofőr megsérült.

Egy 50 éves személygépkocsivezető haladt február 4-én 11 óra körül a 22-es számú főút irányából Dejtár felé, amikor az erős szél következtében a jobb oldali fás területről egy ág letört és a gépkocsi tetejére esett, amelynek során a sofőr megsérült.

Az elmúlt öt napon a vármegye rendőrei további egy személyi sérüléssel járó és 14 anyagi káros baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a csúszós utak mindennapossá váltak, főleg éjszaka és a hajnali órákban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és csúszós utak hirtelen válthatják egymást, amely különös óvatosságot és figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a KRESZ szabályainak betartása mellett, minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás.: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Vezessenek óvatosabban!
Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban! Vezessenek óvatosabban!