Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Képek | Sport

Városi Nosztalgia Teremfoci Torna

2022-03-21 17:07:22

Színvonalas mérkőzéseket és kiváló kísérőprogramokat is tartogatott a tarjáni jótékonysági torna!

Rengeteg érdeklődő előtt rendezték meg hétvégén a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, a Silver Tüzép Kupáért.

-Ahogy arról korábban hírportálunkon beszámoltunk, Salgótarján hét egykori, valamint egy jelenleg is működő labdarúgócsapatainak a részvételével rendezték meg hétvégén a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, amelynek győztesei a Silver Tüzép Kupát emelhették a magasba. A Salgótarján Városi Sportcsarnok parkettája ismert labdarúgókkal volt teli, akik igen színvonalas mérkőzéseket szolgáltattak a szép számú érdeklődők számára.

-Az ünnepélyes megnyitót megelőzően bemutató­mérkőzést játszott két gyermek- és két női labdarúgó-együttes, majd megkezdődött a torna. A nyolc gárda két négyes csoportban küzdhetett meg egymással, majd az azonos helyezésen zárók játszották a végső sorrendet eldöntő helyosztó mérkőzéseket.

-A labdarúgás mellett, a létesítményen kívül is színes programokkal várták a látogatókat a rendezvény szervezői, ahol szintén a retrón volt a hangsúly, Salgótarján százéves évfordulójára való tekintettel. A kinti menetrend legtöbb embert megmozgató eseménye Szandi koncertje volt, amelyen rengeteg ember dúdolta többek közt a Szerelmes szívek című dal sorait.

-Kora este ünnepélyesen adta át a labdarúgó-együtteseknek, továbbá a kiemelkedően teljesítő játékosoknak a díjakat Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Deák János, a Silver Tüzép tulajdonosa és Sárfalvi Péter, az EMMI sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki valamely formában segítette a torna szervezését, továbbá a támogatóinknak, főképp a Polgári Salgótarjánért Alapítvány kiemelkedő támogatását
– kezdte Seregi Albert, az esemény megálmodója és egyben főszervezője.

– Remélem, hogy minden résztvevő és kilátogató sportbarát jól érezte magát a régen látott sportemberek küzdelmeit látva, valamint örömmel találkoztak ismét egymással az egykori ellenfelek és csapattársak. Örömmel láttuk, hogy rengeteg család is kilátogatott a rendezvényre, kihasználva a fantasztikus, tavaszias időt – tette hozzá.

-A torna jótékonysági vonalával kapcsolatban a következőket mondta: – A héten minden bölcsőde és óvoda megkapja a befolyt összegből rájuk költött ajándékokat, valamint az általános és középiskolákhoz legkésőbb húsvétig fogjuk eljuttatni a sportszereket. A licitre került sportereklyékre szép felajánlásokat kaptunk, valamint a még el nem kelt tárgyakra a későbbiekben jelzett felületen lehet majd ajánlatokat tenni. Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget!

A torna döntőjében az SBTC csapata 2–0 arányban diadalmaskodott az SKSE öregfiúk együttesével szemben, míg a torna harmadik helyén a Baglyasalja végzett.

A torna végeredménye:
1. SBTC
2. SKSE
3. Baglyasalja
4. Bányagépgyár
5. ÖMTE
6. ZIM Vasas
7. SÜMSE
8. Síküveggyár

Különdíjasok:
Legjobb kapus: Lázár Krisztián (Baglyasalja)
Legszebb védés: Babják Csaba (SKSE)
Legjobb védő: Hulitka Tamás (ÖMTE)
Leglátványosabb szerelés: Szabó Kálmán (ZIM Vasas)
Legjobb támadó: Polaneczki Péter (Bányagépgyár)
Leglátványosabb cselsorozat: Smelkó Károly (SÜMSE)
Gólkirály: Muzsik Sándor (Baglyasalja)
Legszebb gól: Novák János (SBTC)

Forrás.: L. A.

A rendezvény fővédnöke:
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, a Polgári Salgótarjánért Alapítvány alapítója.

Tisztelt Érdeklődő!
Reményeim szerint a most szerveződő program méltó módon járulhozzá Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulójának megünnepléséhez. Az eseményt az előzetes beharangozás óta
nagy érdeklődés övezi a város sportszertő közössége részéről különös tekintettel arra, hogy talán soha vissza nem térő alkalmat jelent a régi korok nagy csapatainak egy utolsó találkozójára, felidézve a régi nagy rangadókat, melyek akkoriban nem csak az üzemek, cégek között, hanem a számukra otthont adó városrészek szurkolói közötti versengést is jelentettek, közös emlékeket, élethosszig tartóbarátságokat teremtve. Minden résztvevő számára jó szórakozást kívánok, mindazoknak pedig, akik támogatóként, szponzorként anyagilag, vagy felajánlásaikkal segítik a megvalósítást, ezúton is
szeretnék köszönetet mondani. Becsó Zsolt – országgyűlési képviselő

Tisztelt Érdeklődő!

Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődik az általunk szervezett teremfoci torna iránt, melyet Salgótarján várossá nyilvánításának 100 éves évfordulójára, teljes mértékben civil kezdeményezéssel
kívánunk megvalósítani. Célunk egy olyan egész napos rendezvény megvalósítása, melyben bemutathatjuk, egykoron milyen
gazdag sportélete volt városunknak, mennyi nagy múltú sportklub működött, hogy ezek közül a legnépszerűbb sport, a labdarúgás milyen csapatokat tudott anno kiállítani. Egy nosztalgiával átszőtt
találkozót szervezzünk a korábbi játékosok és szurkolók között, hogy egy felejthetetlen élményt nyújthassunk mind a résztvevő csapatok, mind pedig a reményeink szerint nagyszámú, sportszerető közönség számára.

A rendezvény szervezője: a Polgári Salgótarjánért Alapítvány
Az alapítvány, céljának megfelelően az elmúlt években Salgótarján városrészeiben eredményes közösségfejlesztési folyamatokat kezdeményezett, segítette a szerveződő polgári közösségeket és
támogatta őket abban, hogy bejegyzett civil szervezetté váljanak. Az elmúlt években a saját és az alapítványunkkal együttműködő egyesületek által szervezett programok, rendezvények nagyban
hozzájárultak ahhoz, hogy a számunkra oly fontos polgári értékek egyre szélesebb körben nyerhessenek teret. Kulturális, hagyományőrző, környezetvédelmi, sport, egészségügyi és egyéb szabadidős programokat szerveztünk. A kiscsoportos foglalkozásoktól, a közepes rendezvényeken át, a városi szintű nagy rendezvényekig minden nagyságrendben mozgattuk az embereket (babakészítőműhely, kézműves kiállítás és vásár, koncert, családi nap, anyák napi rendezvény, Polgári Piknik és még sorolhatnánk…). Tolnai Sándor
támogatásokért és szponzorációért felelős szervező bizottsági tag.

Kedves Érdeklődő!
Amikor először megfogalmazódott bennem az ötlet és beszéltem róla néhány baráttal, ismerőssel már sejtettem, hogy az, hogy összehozzuk a régi korok nagy csapatait, játékosait egy nosztalgia tornára méltó ünnepe lehet Salgótarján várossá nyilvánításának 100.évfordulójának. Sajnos maga a városvezetés nem volt igazán fogadókész az ötletre, de mint ilyenkor lenni szokott, a megfelelő emberek egymásra találtak, összefogtak és egy civil szervezet, a Polgári Salgótarjánért Alapítvány felkarolta a kezdeményezést. Ahhoz hogy minél színvonalasabb rendezvényt tudjunk megvalósítani számítunk az Ön segítségére támogatása is. Seregi Albert

Kedves Sportbarát!

Egésznapos programkavalkádra invitáljuk Önt és kedves családját a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő
Városi Nosztalgia Teremfoci Tornára. Résztvevő csapatok (45 év feletti játékosokkal):

Játékvezetők
Női mérkőzés játékvezetői: Mohácsi Bernadett, Pál Adrienn.
Gyerek és felnőtt mérkőzések játékvezetői: Bogár Csaba, Ludányi József, Ágoston András, Godó Sándor, Kovács István, Molnár László, Tóth István, Schreng Tamás, Vámos Zoltán, Bácskai Sándor, Olasz Richárd, Smelkó Károly, Gordos Árpád, Pál László, Szulyovszky László, Szedekényi Csaba.
Egykori játékvezetők: Martinkó János, Klement Lajos, Marcsok János, ifj. Mohácsi Lajos, Cséki János, Fodor János, Vilinyi József, Békési Lajos, Lenkei Attila, Laczkó Lukács, Balázs István, Kiss Gyula, Imrich András, ifj. Balázs Pál, Benkő István, Schobloher István, Szabó Tibor, Makovinyi Sándor, Jászberényi Géza, Sztrehó Sándor, Pindroch Ferenc, Tolnai János, Telek Ákos, Verbói Gyula, Pádár Sándor, Strehó Sándor, Fekete Mihály, Kese Róbert, Ondrék Alfréd, Balázs Ferenc.

- Salgótarjáni Bányagépgyár (PBSE)
A csapat tagjai: Peleskei Tamás, Bacsóka Ferenc, Chován Péter, Drajkó Ferenc, Kelemen László, Kiss Norbert, Pászti István, Márton Attila, Petrényi Gábor, Polaneczky Péter, Rácz Mihály, Rigó Győző, Sztrehó Ferenc, Ács István.
Egykori vezetők-játékosok: Ádám Antal, Ferenc Miklós, Győri Sándor, Liszkóczi József, Molnár Károly, Rigó János, Váradi Géza, Takács József, Simon József.

- Salgótarjáni Bányász Torna Club (SBTC)
A csapat tagjai: Forgó Péter, Gyetvai László, Horváth Károly, Kecskés Attila, Kisbali Gábor, Nagy Péter, Novák János, Oláh Béla, Palaticzky Szabolcs, Sági László, Szojka Ferenc, Toldi Miklós, Szabó Csaba, Garai Csaba, Földi Attila, Urbányi István, Jenei István, Schuchmann Attila, Gáspár Tamás, Oláh Tibor.
Egykori vezetők-játékosok: Balga József, Básti István, id. Horváth Károly, Kajdy Tibor, Kakuk József, Kiss József, Kmetty József, Krajcsi József, Mohácsi Lajos, Patkó József, Répás Béla, Szabó Géza, Szalay Miklós, Varga Sándor, dr. Csongrády Béla.

- Salgótarjáni Kohász Sport Egyesület (SKSE)
A csapat tagjai: Babják Csaba, Balázs Attila, Bozó Sándor, Chován Péter, Fekete László, Jambrik Géza, Juhász Attila, Nagy Szilárd, Papanitz József, Szabó István, Szabó Szabolcs, Tábori Péter, Varga Gábor, Antal Lajos, Németh Csaba.
Egykori vezetők-játékosok: Szikora György, Martinkó János, Nyerges László, Lengyel Zoltán, Hajdara Ferdinánd, Kadlót Zoltán, Tőzsér Ferenc, Horváth Gyula, Lakatos József, Seregi Albert.

- Salgótarjáni Öblösüveggyár (SÜMSE)
A csapat tagjai: Mátyus Sándor, Tőzsér Zsolt, Galbács Sándor, Csatlós Tamás, Almási László, Smelkó Károly, Korim Sándor, ifj. Simon Imre, Kurucz Károly, Jánosi Iván, Holczer Tamás, Szulyovszky László, Fodor Cs. Péter, Farkas Szilárd, Kobolák László.
Egykori vezetők-játékosok: id. Simon Imre, Simon Attila, Kőházi Tibor, Langa Attila, Cséki Viktor, Galamb Péter, Bartha Krisztián, Sántha Tamás, Ujfalusi György, Hegedűs Gábor, Mészáros Tamás, Hegyi Tamás, Matula János, Egyedi Norbert, Zólyomi István, Vincze Attila, Lázár Krisztián, Kakuk József, Gáspár Tibor, Galajda Sándor, Simon János, Susán Attila, Horváth Ferenc.

- Salgótarjáni Ötvözetgyár (ÖMTE)
A csapat tagjai: Kovács Viktor, Szabó Tamás, Szabó Attila, Lehoczki Tibor, Király Tibor, Tőre Péter, Hulitka Tamás, Fejes István, Vágó Attila, Mag Tibor, Mag Márton, Földi László, Bartha Gyula, Morva János, Klányi István, Imre János, Korim Zsolt.
Egykori vezetők-játékosok: Molnár Károly, Molnár István, Zvara László, Imre János, Morva János, Bartha Gyula, Kaszár Sándor, Angyal János, Szabó János, Gulyás András, Kovács Péter, Földi Endre, Szabó Lajos, Bogár Csaba, Dollencz Árpád, Bíró Tivadar, Brestyánszki István, Gregán Zoltán, Miklós Ferenc, Tóth Zoltán, Jánosi Iván, Zabari József, Mrázik János, Bize József, Fejes László.

- Salgótarjáni Síküveggyár (SSE)
A csapat tagjai: Halász László, Bodor József, Králik János, Zsély László, Balog Zoltán, Szalai Péter, Jaszik Zoltán, Dóra Zoltán, Ungvári László, Tolnai Csaba, Hodur Tibor, Pintér Attila.
Egykori vezetők-játékosok: Borsos Nándor, Verbói Gyula, Radics László, Koncsik László, Protovin Ferenc, Szabó Jácint, Fehérvári György, Verbovszki Ernő, Szekula József, Tábori Béla, Oláh Miklós, Rigó János.

- Salgótarjáni Tűzhelygyár (ZIM-VASAS)
A csapat tagjai: Rigó Csaba, Sági Simon, Szabó Kálmán, Erdősi Tibor, Póczos Pál, Ludányi József, Pál László, Tőre Ottó, Budveszel László, Oszvald István, Mánczos Péter, Longaver Róbert, Strehó Ferenc, Szerafin József, Csomány Lajos, Korim Sándor, Torák József, Fancsik Tamás.
Egykori vezetők-játékosok: Hajdú Béla, Sebestyén Szilárd, Klecsány György, Sváb Pál, Kis-Simon Miklós, Pindroch Ferenc, Oszvald Ferenc, Ispán Tibor, Bandúr Mihály, Jánosi Iván, Bozó Sándor, Verebélyi László, Radics Antal, Simon Zoltán, Oláh Sándor.

- Salgótarján Baglyasalja Nógrád Volán (BASE)
A csapat tagjai: Lázár Krisztián, Muzsik Sándor, Turai Balázs, Pádár István, Balázs Attila, Tarlósi Tamás, Rusznyák Nándor, Huszár Péter, Palkovics Zsolt, Nagy Tibor, Ivicz Zoltán.
Egykori vezetők-játékosok: Oláh Teofil, Szászi Géza, Polgár Ferenc, Bánházi György, Bodnár Béla, Szolnoki Elemér, Cserháti József, Sebó János.

A résztvevő csapatok két négyes csoportba (A-B) lesznek beosztva, ahol körmérkőzés alapján alakul ki a sorrend (győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont). Azonos pontszán esetén a gólkülönbség, majd az egymás elleni eredmény, végül a több rúgott gól fog dönteni. A játékidő 2x10 perc.
A torna ideje alatt nosztalgia kirakadóvásár és bemutató, valamint retró büfé áll a kilátogatók szolgálatára.Városi Nosztalgia Teremfoci Torna
Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna Városi Nosztalgia Teremfoci Torna