Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Képek | Közélet

Vádemelési javaslat a büntetőfékező sofőr ellen

2023-03-06 11:06:07

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 45 éves balassagyarmati férfival szemben.

A nyomozás adatai alapján a terhelt 2023. január 24-én közlekedett személygépkocsival a 22-es számú főúton Rétság irányából Érsekvadkert felé, amikor haladása során észrevette a vele szemben közlekedő nő ismerősét. Ekkor a férfi a járművel megfordult és a nő autója után indult. Vezetés közben felhívta telefonon a sértettet és arra kérte álljon félre, mert beszélni szeretne vele. A nő ezt elutasította, ezért a férfi őt megelőzte, majd két alkalommal vészfékezésre kényszerítette. A második vészfékezés végrehajtása során azonban a sértett már nem tudott megállni, így nekiütközött az előtte büntetőfékező jármű hátsó részének. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban mindkét gépjárműben anyagi kár keletkezett. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert az is, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik.
A rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az eljárás vizsgálati szakaszát lezárták és az ügy iratait vádemelés javaslatával küldték meg az ügyészség részére.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Vádemelési javaslat a büntetőfékező sofőr ellen
Vádemelési javaslat a büntetőfékező sofőr ellen Vádemelési javaslat a büntetőfékező sofőr ellen