Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Képek | Közélet

Téliesre fordult az időjárás

2023-02-03 15:57:32

Kissé szeszélyes az időjárás: fehéredik a táj a Tiszántúlon, közben nyugaton 9 fokot is mértünk ma.

Péntek délutánra már a keleti országrészt is elérte a havazás, jelenleg az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon sokfelé havazik. A táj itt is gyorsan kifehéredett.Bár az ország nagy részét lefedi a felettünk ólálkodó csapadéktömb, az átmeneti melegedésnek köszönhetően nyugaton és a középső területeken már sajnos eső, havas eső hullik.Közben északnyugaton már elkezdett fordulni a szél, egyre inkább nyugati, majd északnyugati irányból fog fújni, már most is vannak viharos közeli lökések.

Szélviharral tör ránk a hideg északról

Szombaton keleten, délkeleten lesz több a felhő, itt még havas eső, eső, kisebb havazás várható több helyen. Máshol a változóan felhős-napos időben záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Sokfelé viharos, a Dunántúlon erősen viharos északi szél fog fújni, 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be -1 és 6 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő.

Vasárnap már több lesz a napsütés, de keleten még lehetnek felhősebb időszakok. Kisebb csapadék, futó záporok, hózáporok csak elvétve fordulhatnak elő. Még többfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, hajnalban -10, -3, napközben -3, 2 fokot mérhetünk.

Forrás.: idokep

Téliesre fordult az időjárás
Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás Téliesre fordult az időjárás