Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Képek | Kiállítás

REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA.

2023-03-22 15:36:24

CAC kutyakiállítás 2023. március 26-án Salgótarjánban.

Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete március 26-án, vasárnap szervezi az eseményt a Tó-strand területén. A nevezett kutyák száma már a 2. határidőre elérte a kilencszázat, amely a helyi CAC kiállítások történetében rekordnak számít.
A kutyakiállítás vasárnap 9.30 órakor nyitja kapuit a nagyközönség előtt. A 10 órai hivatalos megnyitót követően kezdődnek a körökben a bírálatok, ahol hazai és külföldi kinológiai szakemberek minősítik és rangsorolják a felvezetett kutyákat. Idén legnépszerűbb fajtának a hosszú szőrű collie (ismert nevén skót juhászkutya) bizonyult 35 egyeddel, ezt követi a border collie 32 fős létszámmal. Szép számban láthatunk majd magyar fajtákat, különösen sima szőrű magyar vizslát, mudit, pulit és kuvaszt. Töretlen a népszerűsége a golden retrievernek, a cane corsonak és a berni pásztorkutyának, lesz belőlük bőven választék. A különleges kutyák közül már többedik alkalommal megjelennek az FCI által el nem ismert fajták, mint például a jakut lajka vagy az amerikai bulldog. A kiállításon összesen 180 fajtát mutatnak majd be, ami vélhetően mindenki számára tartogat érdekességet. A rendezvény show jellegű programjai délben kezdődnek. A szervező egyesület kutyaiskolájának bemutatóját követően a hobbi és keverék kutyák versenyeznek a díszkörben 13 órától, amelyek a helyszínen nevezhetők. A kiállítás csúcsát jelentő Best in
Show program 14 órakor indul. Itt mutatkoznak be a legifjabb és a senior felvezetők, a kutyapárok, tenyészcsoportok, majd minden fajtacsoportból a bírók által kiválasztott fajtagyőztesek. A salgótarjáni közönség tapsára szüksége lesz a legszebb nógrádi kutyáknak is. A bírók választása szerint kategóriánként dobogóra kerülnek a legszebb kölykök, fiatal kutyák, veteránok, magyar fajták, majd végül az összes benevezett kutya közül kiválasztják a kiállítás legszebb kutyáit. Az első kapja meg közülük az óriási Best in Show kupát.
A rekordszámú nevezésre és érkező kiállítóra tekintettel a szervezők kérik a helybéli kutyabarátokat, családokat, hogy a helyszínt lehetőleg gyalogosan vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg. Aki kutyával érkezik, ne felejtse otthon annak oltási könyvét sem.

Szervező: Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete

REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA.
REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA. REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA. REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA. REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA. REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA. REKORDSZÁMÚ KUTYA NEVEZETT A SALGÓTARJÁNI CAC KUTYAKIÁLLÍTÁSRA.