Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Képek | Kultúra

Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából

2016-01-29 20:21:10

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005-ben az ENSZ közgyűlése a Holokauszt Nemzetközi Emléknapjává nyilvánította. Az emléknap alkalmából az Apollo Centrumban az Élet Menete Alapítvány és a Salgótarjáni Ifjúsági és Információs Iroda tartott közös megemlékezést csütörtök délután.
A rendezvényt Salgótarján alpolgármestere Fekete Zsolt nyitotta meg, majd az Elhurcolt életek című vándorkiállítást Az Élet Menete Alapítvány képviselője, Kálmán Zsuzsa ajánlotta a rendezvény vendégeinek figyelmébe.
Salgótarjáni diákok zenés előadása után Varsányi Imre holokauszt túlélő tartott interaktív rendhagyó történelem órát a tanulóknak.
Az Elhurcolt életek kiállítás egészen február 12-ig marad Salgótarjánban és ingyenesen megtekinthető a Salgótarjáni Ifjúsági és Információs Irodában. A látogatókat képzett diák tárlatvezetők vezetetik végig a kiállításon.

Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából
Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából Megemlékezés a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja Alkalmából