Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Képek | Közélet

A rendőr szabadidejében is rendőr!

2023-03-08 15:10:03

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a két férfit, akik lopási szándékkal nyitották fel a csomagküldő és átvevő lemezszekrény több fiókját.

Bejelentés érkezett a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenyég-irányítási Központjába, miszerint Bátonyterenye belterületén ismeretlen elkövető feltörte egy futárszolgálat csomagküldő és átvevő lemezszekrényének több fiókját. Munkatársaink az esettel kapcsolatban azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a lemezszekrény környékén telepített kamerarendszerek kiértékelését, amelynek köszönhetően azonosításra került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves és 17 éves helyi lakos. A 38 éves elkövető elfogásában nagy segítséget nyújtott a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon dolgozó egyik nyomozó rendőrnő ébersége, aki szolgálati idején túl Bátonyterenye belvárosában sétált, amikor a gyalogosok között feltűnt neki egy férfi. A kamerafelvételek megtekintése után jól emlékezett a gyanúsított feltűnő színű kabátjára, amely alapján a városban azonnal felismerte a férfit és értesítette a szolgálatirányító parancsnokot. Rövid időn belül kattant is a bilincs a bátonyterenyei lakos csuklóján és előállították a rendőrkapitányságra.
A nyomozás adatai alapján a gyanúsított háromszor látogatott el lopási szándékkal a Bátonyterenye belterületén található csomagküldő szekrényhez. Első alkalommal fiatalkorú társával jelent meg a helyszínen, azonban nem jártak sikerrel, ugyanis két olyan fiókot sikerült kinyitniuk, amely semmit sem tartalmazott. Rongálási kár azonban bőven keletkezett, mert cselekményükkel több, mint 1.100.000 forint kárt okoztak. A terhelt február hónapban még kétszer visszament ugyanahhoz a csomagtárolóhoz, ahol több fiók felfeszítésével közel 150.000 forint értékben lopott el tárgyakat és több, mint 700.000 forint értékben okozott kárt. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállított 38 éves férfit a nyomozók rongálás bűntett és lopás vétség, 17 éves társát rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az idősebb elkövetőt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Feltételezhető, hogy a bűncselekmények elkövetésében egy harmadik társuk is szerepet játszott, akinek a körözését a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság elrendelte.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

A rendőr szabadidejében is rendőr!
A rendőr szabadidejében is rendőr! A rendőr szabadidejében is rendőr! A rendőr szabadidejében is rendőr! A rendőr szabadidejében is rendőr!