Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Képek | Közélet

A Magyar Tudomány Ünnepe!

2021-10-28 23:22:30

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt Tudományos Ülés!

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket Tudománynapi ülésünkön, ahol végre másfél év után személyesen is találkozhatunk! Talán a járvány helyzet alakulásával holnaptól ismét otthonunkba rekedhetünk! A 4. hullám durva alakulását valójában az oltatlanok fegyelmezettlensége ,valamint a kormány „óvatos” , nem túl karakteres, járványkezelése okozta!
Akik figyelemmel kísérik oldalunkat , láthatják , hogy egyre többen csatlakoznak ahhoz az értékrendhez ,amit induláskor megfogalmaztunk. A polgárt helyeztük a középpontba. Azt a polgárt , aki megpróbál tisztán látni , ragaszkodik a gyökereihez , őrzi lakóhelyének hagyományait, kapcsolatokat épít és megfelel a modern világ kihívásainak!
1825. november 3-án, a pozsonyi országgyűlésen határozták el a magyar rendek a Magyar Tudományos Akadémia létrehozását.
A Magyar Tudósok Világtalálkozóján (1996) döntés született arról, hogy ez a nap lesz minden évben a Magyar Tudomány Napja, amelyet először 1997-ben ünnepeltek meg.
Fentiek okán a Jobb Páholy - Förster Társaság hagyományteremtési szándékkal rendezi meg idén első alkalommal rendezvényét.

A rendezvény előadásai:

1. A mesterséges intelligencia használata és veszélyei
(előadó: prof.Dr. Gubán Miklós rektor emeritus)

2. Az Ipoly menti vasút története és jövője
(előadó: prof. dr. Majdán János rektor emeritus.)

A mindkét Tudománynapi téma aktuális! A mesterséges intelligencia fejlődése itt zajlik előttünk szabályozatlanul , akár az emberiség kárára is lehet! A civilizációra jellemző volt , hogy minden elszabadulni látszó ,fontos vívmányát meg tudta zabolázni ! Vajon sikerül –e most a mesterséges intelligencia kapcsán!?? A vasutak megyei állapotát szimbolikusnak ítéljük ! Ráadásul a vasúthálózat újrateremtése a polgári gondolkodás felélesztésének , valamint a megye településeinek jelenkori ,új , munkamegosztó kapcsolatépítésének alapja lehet! A modern Nógrád megye az út, vasút és a digitális hálózat tovább építésével és a média újra gondolásával kezdődik , hogy ismét becsatlakozhassunk az ország és Európa vérkeringésébe! Számunkra létfontosságú , hogy a Hatvani vonal teljes kapacitásában újrainduljon, hiszen az észak-déli irányú személy és áruszállítás a város,az Ipoly-menti vasút a megye jövőjének záloga!A „fogaskerekű” turisztikai látványosság lehet!

Az előadások sziporkázóak voltak! Köszönetet mondok a két előadónak prof.Dr. Gubán Miklós és prof. Dr. Majdán János lokálpatrióta professzoroknak! Végső konklúzióként megállapíthatjuk , hogy megyénk mélyrepülését nem az emócióktól és az intuícióktól mentes Mesterséges Intelligencia , hanem a civilek , a megfelelő politikai szereplői felé szolgáltatott üzeneteinek (adatok) intenzív közvetítése oldhatja meg!

Forrás: Dr. Ferkó Attila

A Magyar Tudomány Ünnepe!
A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe! A Magyar Tudomány Ünnepe!