Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Képek | Közélet

A hétvége eseményei

2023-01-30 10:06:55

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű családi házban szombat délelőtt Nógrád településen, a Dózsa utcában. A lángok két helyiségben pusztítottak, valamint a tetőre is átterjedtek, amely három négyzetméteren károsodott. A tüzet a rétsági, a váci és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei négy vízsugár segítségével fékezték meg. Az egységek az oltási munkálatok során négy propánbutángáz-palackot is kivittek az épületből. Mivel a ház lakhatatlanná vált, lakójának ideiglenes elhelyezéséről a község polgármestere gondoskodott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ledőlt és átszakította a tetőt egy családi ház kéménye szombat este Salgótarjánban, az Őrhegy úton. A helyi hivatásos tűzoltók visszabontották a kéményt a tető síkjáig, majd ideiglenesen fóliával takarták le a sérült részt. Személyi sérülés nem történt.

Visszaáramlott a füst egy tüzelőberendezésből vasárnap délelőtt Mohorán, egy Petőfi Sándor úti családi házban. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei eltávolították a parazsat a berendezésből és átszellőztették a házat. A házban egy ember lakott, őt füstmérgezés gyanújával kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Lábsérülést szenvedett és nem tudta elhagyni a túraútvonalat egy kiránduló vasárnap délután Mátraszentimrén, a Gyalya-kilátó közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók a mentőszolgálat szakembereivel közösen egy speciális hordágyra helyezték a sérültet és elszállították a mentőautóig.

Lerakódott korom égett vasárnap este egy családi ház kéményében Kishartyánban, Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék elvezetőt annak szakember általi felülvizsgálatáig. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a ház többi részére, személyi sérülés nem történt.

Fotók: Rétság KvŐ

Forrás.: Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő
Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 A hétvége eseményei
 A hétvége eseményei  A hétvége eseményei  A hétvége eseményei  A hétvége eseményei  A hétvége eseményei  A hétvége eseményei  A hétvége eseményei