Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Képek | Közélet

Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt!

2021-02-12 11:53:50

Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adta ki a másodfokú, míg Heves megyére az elsőfokú figyelmeztetést a hideg veszélye miatt. Ezekben a megyékben akár mínusz 15, mínusz 20 fok is lehet éjszakánként. Az extrém hideg miatt mától életbe lép a vörös kód, és várhatóan jövő szerdáig érvényben is marad.
Többfelé mínusz 10, de néhol akár mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet ma. Országos fagy várható. Délelőtt 10 órakor életbe lép a vörös kód, a hajléktalan embereket adott esetben fogadniuk kell a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára korábban azt mondta: a vörös kód jelzés várhatóan jövő szerda délig lesz érvényben. Kiemelte, a vörös kód jelzés különleges felhívás mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra kért mindenkit, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét. Ezek a telefonszámok a www.hajlekot.hu oldalon érhetők el.

Mivel a hideg idő még napokig kitart, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra kérte az autósokat, hogy csak a téli útviszonyoknak megfelelően felkészített gépkocsival induljanak útnak. Azelőtt pedig tájékozódjanak az időjárási és útviszonyokról a Met.hu és az Útinform.hu oldalon. Narancs riasztás esetén, aki teheti, inkább ne induljon útnak.

Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt!
Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt! Életbe lép a vörös kód az extrém hideg miatt!