Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Képek | Közélet

Kórházba vonultak tűzoltóink

2023-03-23 08:08:20

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott Pásztó és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak hétfő és kedd reggel Pásztón, a Margit Kórház épületében.

A gyakorlat feltevése szerint a pásztói Margit Kórház technikai-gazdasági épületének vízvezeték-szerelő műhelyében alkalomszerű tűzveszélyes tevékenységet végeztek az ott dolgozók, melynek következtében tűz keletkezett. A lángok átterjedtek a műhelyben található éghető anyagokra is. A tűz a szomszédos bútortároló helyiséget is veszélyeztette. A füsttel telített folyosót egy dolgozó nem tudta időben elhagyni, mindenki más épségben kijutott az épület tűzzel érintett részéből. A gyakorlat helyszínére nyolc tűzoltó vonult két gépjárművel. Odabent a szervezők a tüzet villogó piros, a füstöt villogó kék fényekkel imitálták. A beavatkozó állomány bevetési védőruhában és a füsttel telített helyiségekben teljes légzésvédelem mellett kezdte meg a feltételezett káreset felszámolását. A lángokat két vízsugárral fékezték meg. A tűz oltásával párhuzamosan a kórház területén talált sérültet –akit egy fabábu alakított- a megfelelő légzésvédelem biztosítása után kivitték az épületből. A gyakorlat során a beavatkozók az egészségügyi és fekvőbeteg ellátására szolgáló intézményekben keletkezett tüzek oltására, valamint a sérült személyek mentésének gyakorlására fókuszáltak. A gyakorlatot hétfőn az "A", kedden pedig a "B" szolgálati csoport tagjai hajtottákvégre, felkészülve ezzel egy hasonló, éles helyzetre. A gyakorlatok zárásaként az adott gyakorlatvezetők szóban értékelték az állomány munkáját beosztásaiknak megfelelően.

Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Kórházba vonultak tűzoltóink
Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink Kórházba vonultak tűzoltóink