Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Képek | Közélet

Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap!

2023-03-13 09:52:33

Három helyszínen kellett beavatkozniuk vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a szombati szélviharban kidőlt vagy megsérült fák miatt.

Korán reggel Balassagyarmaton, a Régimalom utcában egy fenyő ágai megtörtek és a magasban lógtak, veszélyeztetve ezzel több parkoló autót. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével távolították el a veszélyes ágakat. Délelőtt Csitár külterületén elektromos vezetékekre dőlt fát kellett kivágniuk a balassagyarmati hivatásos tűzoltóknak. Pásztón, a Nyírfácska utcában pedig egy családi ház kerítését rongálta meg egy kidőlt fenyő. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében tegnap délután Bátonyterenyén, a Boróka úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Öt esetben riasztották szabadtéri tüzekhez vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltókat. A lángok Szirákon, Bárnában, Mátraterenyén, Cserhátsurányban és Csitáron csaptak fel. A leégett területek nagysága tizenöt és hatszáz négyzetméter között volt. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat.

Fotók: Bercel KvŐ

Balassagyarmat HTP

Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap!
Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap! Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap! Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap! Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap! Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap! Kidőlt fák és szabadtéri tüzek vasárnap!