Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Képek | Közélet

A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban.

2023-03-09 11:23:23

A napokban a Balassagyarmaton működő Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói részére Skill labor bemutatót tartottunk, valamint a csecsemő és gyermek ellátással kapcsolatos ápolási tevékenységekhez oktató irányításával gyakorlási lehetőséget biztosítottunk.
A skill-labor olyan szimulációs eszközökkel felszerelt egység, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást, ahol valósághű körülmények között oktathatók a diagnosztikus, terápiás, köztük életmentő beavatkozások – mindez kockázatmentes, korszerű és magas színvonalú eszközökkel felszerelt környezetben. A projekt keretében az oktató kórházak már 2019 óta tartanak készségátadó (pl. alapszintű újraélesztés, lumbálpunkció, vénabiztosítás) képzéseket. A Nógrád megyei Szent Lázár Megyei Kórházban a „GY” jelű épületben kialakított részleg működik skill-laborként. A területen helyet kapott egy elméleti oktatóterem, egy demonstrációs terem, egy műtő bemosakodó helységgel, egy ultrahang gyakorló terem, egy operátori helység, eszközraktár és öltözők is.

A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban.
A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban. A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban. A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban. A Szent-Györgyi Albert Technikum ápoló tanulói a Skill laborban.